Ter inspiratie: mijn belangrijkste persoonlijke waarden

In mijn praktijk werk ik graag op een persoonlijke en betrokken manier. Ik ben een echt mensen-mens en leer mijn cliënten daarom ook graag kennen, en het is fijn als er een goede klik is onderling. Sterker nog: het is nodig dat jij je op je gemak voelt bij mij, om een goed resultaat te behalen! Daarom geef ik in deze post een stukje van mezelf bloot: ik deel mijn belangrijkste persoonlijke waarden met je. Wie weet vormen ze inspiratie voor je eigen persoonlijke waarden!

Ik geloof in een persoonlijke aanpak, waarbij verbinding het sleutelwoord is, en streef ernaar je goed te leren kennen, goed te luisteren, laagdrempelig te zijn en praktische adviezen te geven. Verder ontbreekt tijdens mijn sessies in de praktijk een flinke dosis enthousiasme en een vleugje humor niet. In deze post lees je meer over de – voor mij – belangrijkste waarden. Gebruik ze als inspiratie voor je eigen persoonlijke waarden!

Dit zijn mijn 5 belangrijkste persoonlijke waarden, zowel privé als professioneel.

IN VERBINDING STAAN MET ANDEREN

 • Om volledig deel te nemen aan wat ik ook doe, en volledig aanwezig te zijn bij anderen.
 • Leven in het moment geeft veel rust en focus, en zorgt voor een gelukkiger en tevreden leven.
 • Als je in verbinding staat met een ander, ontstaan de mooiste gesprekken en voel
  je de warmte/liefde.
 • Ik krijg energie van (positief) contact met andere mensen, die hetzelfde in het
  leven staan als ik.
 • Ik vind het leuk om samen te werken.

LIEFDEVOL EN ZORGZAAM ZIJN

 • Ik vind het een heerlijk gevoel als ik liefde kan geven en kan ontvangen.
 • Ik vind het belangrijk om goed voor mijn kinderen te zorgen.
 • Ik vind het belangrijk om een goede relatie te hebben met mijn man.
 • Ik vind het belangrijk om een goede relatie te hebben met mijn ouders, zus en
 • vriendinnen/vrienden (vooral Marije).

PLEZIER EN HUMOR

 • Ik hou ervan om plezier te maken. Ik zoek, creëer en neem deel aan activiteiten met veel plezier.
 • Ik vind het heel belangrijk om, naast mijn verantwoordelijkheden als eigenaar van een diëtistenpraktijk, echtgenote en moeder, ook voldoende leuke dingen te doen en plezier te hebben, om zo de batterij weer op te kunnen laden en de balans goed te houden. Ook zorgen de activiteiten, gerelateerd aan plezier maken, vaak voor verbinding met mensen die belangrijk voor me zijn.
 • Ik hou van humor, plagen, lachen, vrolijk zijn, gek doen en zaken niet te serieus te
  nemen.
 • Ik hou van positiviteit en enthousiasme.
 • Ik hou van avontuur.

Diëtistenpraktijk Renske - Inspiratie voor jouw eigen persoonlijke waarden

GOEDE ZELFZORG

 • Ik heb ervaren wat het is om een burn-out te hebben, de lat veel te hoog te leggen en alleen maar voor anderen klaar te staan. Dit wil ik niet nog een keer.
 • Ik ben hoog sensitief, wat maakt dat ik gevoelig ben voor prikkels. Hierdoor word ik snel erg moe, krijg ik nek- en hoofdpijn en spierpijn/uitgeput gevoel in de spieren.
 • Deze vermoeidheid belemmert mij dan om plezier te maken, in verbinding te staan met anderen en liefdevol en zorgzaam te zijn (ik ben prikkelbaarder en sta minder open voor bijv. intimiteit).
 • Voldoende tijd voor mezelf, rustmomenten (pauzes, offline zijn, prikkelarme omgeving, mooi boek lezen, film/serie kijken), voldoende slaap, lekker bewegen (fietsen, wandelen, zumba), buiten zijn en muziek luisteren/zingen/dansen helpen daarbij.
 • Ik heb mijn vrijheid nodig, in mijn werk en privé.

VERTROUWEN

 • Betrouwbaar, loyaal, trouw, oprecht zijn.
 • Ik vind het belangrijk dat mensen van mij op aan kunnen, zowel privé als in professioneel opzicht.
 • What you see is what you get

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN GROEI

 • Ik ben ‘eager to learn’ en sta altijd open voor verdiepende scholingen in mijn vakgebied, onder meer met betrekking tot psychologie van eetgedrag en nutritional assessment.
 • Ook vind ik het belangrijk dat ik mezelf stukje bij beetje nog beter leer kennen en verdiep ik me de laatste jaren ook meer in spiritualiteit en zingeving.
 • Ik sta open voor het opdoen van nieuwe ervaringen en ga graag op ontdekkingstocht uit.

EERLIJKHEID EN RECHTVAARDIGHEID

 • Ik kan totaal niet tegen onrechtvaardigheid of oneerlijkheid.
 • Als ik het gevoel heb dat ik of iemand die dichtbij me staat achtergesteld wordt of oneerlijk of onrechtvaardig behandeld wordt, dan kan ik erg boos worden.

AUTHENTICITEIT

 • Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn. Dat ik doe wat ik belangrijk en leuk vind, dat ik keuzes maak die bij mij passen, kleren draag waarin ik me fijn voel etc. Zonder me druk te maken om de mening van anderen. Niet omdat dat ‘zo hoort’, iedereen dat zo doet of omdat het een trend is, maar omdat het mij, mij maakt.
 • Ik vind het fijn om zelf te kunnen bepalen welke keuzes ik maak ten aanzien van werk, vrije tijd, sociale contacten etc.
 • Als ik geen vrijheid, autonomie en onafhankelijkheid ervaar, kan me dat erg benauwen en word ik daar opstandig van. Deze waarde geeft me letterlijk ‘lucht’ en een gevoel van ruimte.

Diëtistenpraktijk Renske - Casus Psychologie van Eetgedrag

Ik nodig je uit om zelf eens na te denken over jouw eigen persoonlijke waarden. Dit is belangrijk, want op basis van jouw persoonlijke waarden kun je keuzes maken die echt bij je passen. Misschien kun je deze post opslaan ter inspiratie voor je eigen persoonlijke waarden! 🙂

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.