Mijn werk als diëtist: mijn dag beschreven voor Nieuwsvoordietisten.nl

Afgelopen september mocht ik een dag uit mijn leven als diëtist bijhouden voor de website Nieuwsvoordietisten.nl. Superleuk om op deze manier een inkijkje te geven in mijn dagelijkse werk! Ben je benieuwd hoe mijn dagen er zoal uitzien, lees dan snel verder.

Onderstaande tekst is in september 2023 gepubliceerd op Nieuwsvoordietisten.nl.

MIJN WERKDAG BEGON…

Met een piepkleine wandeling naar mijn praktijkruimte, die gevestigd is in de voormalige garage naast ons huis. Ik start met het scannen van mijn e-mails en rond 9.30 uur ontvang ik mijn eerste cliënt.

MIJN WERKPLEK IS…

Een ruime spreekkamer met aangrenzend een mooie wachtkamer. In alle ruimtes heb ik een woonkamergevoel proberen te creëren. Naast de noodzakelijke bureauaccessoires, is mijn werkplek gevuld met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, hout en posters van dieren en landschappen. Er staan een zoutlamp, mooie beelden, edelstenen en een boeddha. Ook hangen er mooie spreuken aan de muur. Ik vind het belangrijk dat mijn spreekkamer een rustgevende en veilige sfeer uitstraalt. Dat cliënten zich thuis voelen en zich open durven te stellen. En natuur staat voor mij in relatie tot zelfzorg, en dat is een belangrijk thema in mijn gesprekken met cliënten.

MIJN AGENDA VOOR DEZE DAG BESTAAT UIT…

Afspraken met cliënten, administratie, social media, ontwikkeling van nieuw aanbod, financiën en alles wat er bij een eigen praktijk komt kijken.

HET LEUKE/UITDAGENDE AAN MIJN WERK ALS DIËTIST VIND IK…

De combinatie van alles. Mijn doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen die te maken hebben met diabetes type 2, COPD of risico op hart- en vaatziekten. Sinds ik mij heb gespecialiseerd in intuïtief eten, ACT, de psychologie van eetgedrag en lichaamsbeeld coaching en ik gewichtsneutraal werk, vind ik mijn werk als diëtist vele malen leuker. Eerder – als diëtist in de thuiszorg – haalde ik weinig voldoening uit mijn werk en speelde ik met de gedachte om een andere uitdaging te zoeken. Misschien een opleiding psychologie of iets dergelijks. Nu ik alles kan combineren, en ik kan putten uit mijn eigen ervaring in zelfzorg en burn-out, komt alles samen. Het is fijn dat ik nu alles zelf kan bepalen, zelf samenwerkingen kan aangaan en nieuw aanbod kan ontwikkelen.

VANDAAG WERD IK VERRAST DOOR…

Een cliënt die vanmorgen op het gratis kennismakingsgesprek kwam. Ze was naar mij doorverwezen door de huisarts van een dorp op een half uur rijden van mijn praktijk. Deze huisarts volgde mij al een tijdje op LinkedIn. De cliënt had mijn webinar “Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid” bekeken en herkende zich er erg in. Ze gaf aan dat dit goed voor haar voelt en ik merkte dat we een leuke klik hadden. De kans is groot dat ze mijn traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf” gaat volgen.

Toen ik de huisarts had bedankt voor de verwijzing, gaf deze daarbij aan dat het bijzonder is dat, hoewel we elkaar nog niet hebben ontmoet, mijn energie voelbaar was. De huisarts had de klik met de cliënt goed ingeschat. Dit soort ontmoetingen en berichtjes geven me zo’n fijn gevoel!

TERUGKIJKEND OP DEZE DAG…

Merk ik dat ik mijn werk als diëtist heel afwisselend vind. Misschien zou je anders verwachten, omdat ik een vrij afgebakende doelgroep heb, maar iedere dag is anders. De ene dag zie ik voornamelijk ketenzorgcliënten, de andere dag voornamelijk cliënten die aan de slag zijn met ACT of intuïtief eten. Weer een andere dag ben ik voornamelijk bezig met het schrijven van teksten voor social media. Ook verzorg ik eens per maand een groepsbijeenkomst. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld “Omgaan met vervelende opmerkingen en grenzen aangeven”, “Mindfulness en bewust eten” en “Omgaan met emoties en gedachten, ACT en psychologische flexibiliteit”. Dit maakt het werk heel afwisselend en leuk. Ik zou niets anders meer willen!

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.