Meer informatie

extra informatie en achtergronden

Ben je op zoek naar meer informatie over voeding of organisaties die zich bezighouden met specifieke vakgebieden? Op deze pagina vind je per specialisatie mijn aanraders op het gebied van informatieve websites en handige apps in een compleet overzicht. Zo kun je de voor jou relevante informatie altijd terugvinden.

Gratis webinar

Schrijf je gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken'!

Heb jij al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen, maar kom je telkens weer aan? Of ben je zorgprofessional en wil je op een andere manier leren kijken naar mensen met een hoge BMI, bijvoorbeeld in relatie tot gezondheid?

Schrijf je dan gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed. van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid'. In dit webinar deel ik welke methode wél werkt om weer een goede relatie met eten, je lichaam en jezelf te krijgen.

Schrijf je in!

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.

De Anti-dieet podcast van diana van dijken

In 2023 ben ik te gast geweest in de Anti-dieet podcast van Diana van Dijken. In de aflevering interviewt Diana me over mijn burn-out, het belang van zelfzorg en dichtbij jezelf blijven. Ook bespreken we de switch die ik heb gemaakt van een gewichtscentrale diëtist in een thuiszorgorganisatie naar een gewichtsneutrale diëtist met een eigen diëtistenpraktijk aan huis. Klik hier om de aflevering te beluisteren!

De EET WAT JE WILT PODCAST van Mandy Zijlstra

Ook ben ik in 2023 te gast geweest bij de Eet wat je wilt podcast van Mandy Zijlstra (student Voeding & Diëtetiek en ervaringsdeskundige). Samen praatten we over hoe je een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf kunt krijgen. De aflevering staat nu online op Spotify. Klik hier om 'm te luisteren!

Podcasts

De anti-dieet podcast: komt een vrouw bij de verloskundige

Diana van Dijken gaat in gesprek met verloskundige en echoscopiste Daniëlle Philipse, over gewichtsneutrale begeleiding door de verloskundige. Deze aflevering is erg interessant als je zelf zwanger bent of dat graag wilt worden, iemand in je omgeving in verwachting is of als je als professional werkt met zwangeren of recent bevallen vrouwen. Klik hier om de aflevering te luisteren.

De invloed van social media op het eetgedrag en lichaamsbeeld van jongeren

In 2023 ben ik geïnterviewd door 2 studenten Creative Design, over de invloed van social media op het eetgedrag en het lichaamsbeeld van jongeren.

Interviews

Interview met Natasja Hengeveld: "Intuïtief eten geeft me rust"

Natasja Hengeveld is al een tijd cliënt bij Diëtistenpraktijk Renske en heeft inmiddels ruime ervaring met Intuïtief Eten. Omdat we dachten dat het heel waardevol zou zijn als zij haar ervaring met Intuïtief Eten wilde delen, namen we samen dit interview op.

Bekijk de veelgestelde vragen

Heb je een vraag over mijn specialisaties of werkwijze?