Door liever voor jezelf te worden...

...VIND JE MEER RUST RONDOM ETEN EN ZELFACCEPTATIE

Heb jij last van eetbuien, emotie-eten of een negatief lichaamsbeeld? Wil je emoties, zoals verdriet, boosheid of eenzaamheid niet voelen, en demp je dit met eten? Ben jij een 'eeuwige lijner' en altijd op dieet? Heb je veel gejojood? Sta je vaak op de weegschaal? Bepaalt je gewicht je humeur of wat je mag eten? Wordt het bij elke lijnpoging moeilijker om je doel te bereiken en vol te houden? Raak je zwaar gefrustreerd of word je hier erg verdrietig van? Eet je nooit wat je echt lekker vindt, maar kies je altijd gerechten die de minste calorieën bevatten? Sport je alleen maar om calorieën te verbranden of te compenseren, niet omdat je het leuk vindt? Ben je altijd bezig met hoe je er uit ziet, of je niet te dik lijkt in die kleren en check je jezelf constant in spiegels en etalageruiten? Zorg je vaak heel goed voor anderen, maar minder goed voor jezelf? Schieten momenten van rust en ontspanning er regelmatig bij in? Ben je vaak onrustig of gestresst? Wil je meer tijd en energie voor zaken die écht belangrijk voor je zijn, zoals je gezin, familie, vrienden of hobby's?

Dan is het traject 'Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf' iets voor jou!

Klinkt goed!

Voor wie?

Herken je dit? Je piekert vaak over je gewicht en/of kledingmaat, je hebt veel diëten geprobeerd en geen enkele werkt op de langere termijn. Je bent bekend met de term 'jojo'en', en je merkt dat eten, wegen en jezelf vergelijken met anderen je leven te veel gaat beheersen. Je hebt een negatief lichaamsbeeld, en daarom kun je wel een steuntje in de rug en een luisterend oor gebruiken. Je hebt genoeg van de strijd rondom eten en je gewicht; je wil van je eetbuien af en weer kunnen genieten van eten en drinken. Kortom: je wil de kwaliteit van leven verbeteren.

...meer energie wilt overhouden voor dingen die echt belangrijk voor je zijn, zoals je gezin, je vrienden en hobby’s.

...je hebt voorgenomen jezelf eindelijk eens op de eerste plaats te zetten.

...meer rust en ontspanning in je leven wil.

...jezelf niet meer wil verstoppen.

...jezelf en je lichaam wil leren accepteren.

...effectiever om wilt leren gaan met je emoties.

...weer wil genieten van uitjes met de kinderen naar het zwembad of het pretpark.

...weer volop wil genieten van etentjes met familie en vrienden, zonder steeds negatieve gedachten te hebben over eten, je gewicht of je lichaam.

...ervoor openstaat om jouw eetgedrag en relatie met eten en je lichaam eens op een andere manier aan te pakken.

Dit traject is voor jou als je...

Je loopt al jaren tegen hetzelfde probleem aan. Je bent misschien zelfs terecht gekomen in een vicieuze cirkel van lijnen en aankomen, eetbuien en emotie-eten. Dit zal niet vanzelf overgaan. Er is meer nodig!

"Al vrij snel kwam ik erachter dat dit was waar ik al heel veel jaren naar op zoek was: liever zijn voor mezelf! Renske, bedankt dat je m’n ogen hebt geopend en dat je me hebt laten zien en vóóral hebt laten voelen dat ik er mag zijn en dat het oké is hoe ik de dingen doe die ik doe!"

- Carla (43 jaar)

Wat levert het je op?

Het doel? Een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf. Na het traject ervaar je meer rust. Je bent niet meer de hele dag bezig met een dieet, het tellen van calorieën, jezelf wegen, eten afwegen, nadenken over wat gezond en ongezond is, compenseren van eetbuien of veel sporten om calorieën te verbranden. Je hebt geen honger meer en je humeur verbetert. Je krijgt een positiever lichaamsbeeld en draagt kleding waar je je fijn in voelt. Omdat je beter luistert naar je behoeftes, kun je je grenzen beter aangeven en kom je voor jezelf op. Er is letterlijk en figuurlijk meer ruimte en rust, om te doen wat echt belangrijk is voor jou. Je zelfvertrouwen neemt toe, je kwaliteit van leven verbetert en je bent minder vermoeid.

Vanuit mijn jarenlange kennis en ervaring als diëtist, mijn persoonlijke ervaring met burn-out en stress gerelateerde klachten en mijn zoektocht naar een waardevol en ontspannen leven, kan ik jou hierin goed ondersteunen. 

Ervaringen van enkele van de deelnemers van de try-out "Kennismaking met Intuïtief Eten en Body Positivity" in 2023:

- "Renske is heel enthousiast, ze biedt een luisterend oor en neemt tijd voor je, echt een traject met een lach en een traan."
- "Renske heeft mij perfect gecoacht naar volgende stappen/doelen waar ik baat bij heb. Niet zozeer over voeding, maar meer algeheel over het leven."
- "Ik gun dit mezelf en eigenlijk gun ik iedereen (een) Renske!"
- "Ik was jaren op zoek naar de goede hulp, voerde een eenzame strijd met mezelf, mijn gewicht en m’n voeding… En wat ik al die jaren zocht, lukt jou al in twee keer."

IK GELOOF NIET IN 'ONE SIZE FITS ALL': Je krijgt een persoonlijk traject

Bij een 1-op-1 traject krijg je altijd mijn volledige aandacht.  Ik geef adviezen die specifiek voor jou van belang zijn en we gaan samen de diepte in, om er het maximale uit te halen. In groepsverband is het nog weleens zo dat bepaalde personen meer aandacht vragen dan anderen. De kans bestaat dan dat je ondergesneeuwd wordt en dat het geheel hierdoor oppervlakkiger blijft. In plaats daarvan kan ik me helemaal op jou en jouw proces richten.

Omdat er zeker ook voordelen zitten aan groepsbegeleiding bestaat naast je individuele begeleiding ook de optie om je in te schrijven voor groepsbijeenkomsten met thema's die je aanspreken. Zo kom je toch in contact met gelijkgestemden (de herkenning wordt vaak als erg waardevol ervaren) en ervaar je verschillende inzichten over een bepaald thema. Erg nuttig en daarnaast - ook voor mij - erg leuk!

"Mijn ervaring bij Renske heeft bijgedragen aan een positieve gedachte over hoe ik over mijn lijf denk. Door gerichte vragen van Renske en de gesprekken in de groep ben ik gaan beseffen dat ik een mooi lichaam heb en dat ik nu goed in mijn vel zit."

- Natasja (48 jaar)

Het traject 'Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf' is een traject van een half jaar waarbij er 8 contactmomenten zijn (intake van 2 uur en vervolgconsulten van 1 uur). Eerst vinden de consulten tweewekelijks plaats, later 1x per maand en weer later 1x per 2 maanden. Deze contactmomenten plannen we samen in op een moment van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00-16.00 uur.

Werkboek
Je krijgt het werkboek "Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf", waarin veel waardevolle achtergrondinformatie en opdrachten staan. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn onder meer (verschillende soorten) honger, (verschillende soorten) eetgedrag, verzadiging, balans (verplichtingen vs. behoeftes, geven vs. nemen, ontspanning vs. inspanning), slaap, gedachten, (omgaan met) emoties, zelfacceptatie, overeetmomenten en eetbuien, hormonen, vermoeidheid, belemmerende overtuigingen en luisteren naar je lichaam. 

Zelfstandig aan de slag
Tussen de consulten door is het de bedoeling dat je actief aan de slag gaat. Je krijgt modules toegestuurd met daarin opdrachten in de genoemde thema's, die je thuis maakt. Deze bespreken we in het volgende consult. Door opdrachten te maken krijg je inzicht in je oude patronen, word je je bewust van je valkuilen en ga je nadenken over wat je wil en kan veranderen. Je leert nieuwe vaardigheden, waardoor je tot duurzame gedragsverandering komt.

Planning
We plannen bij aanvang van het traject meteen 8 afspraken in, zodat deze vaststaan en we beiden weten waar we aan toe zijn.

Annuleren of verzetten
Je mag een afspraak verzetten, als je echt niet kunt komen (door bijvoorbeeld ziekte, overlijden van een dierbare of overmacht). Deze afspraak wordt dan op een later moment ingehaald. Verder ga ik er vanuit dat je je afspraken nakomt. Er is in mijn agenda niet veel ruimte voor het verzetten van afspraken, maar belangrijker nog: jouw vooruitgang loopt onnodig vertraging op als een afspraak niet door kan gaan. Annuleer je vaker dan twee keer een afspraak, dan vindt er geen restitutie plaats.

Hoe ziet het traject eruit?

Praktische informatie

Mocht je nou niet in de buurt wonen, maar toch graag door mij begeleid willen worden, dan is het ook mogelijk om online begeleid te worden. Bij voorkeur vindt het eerste consult wel in mijn praktijk plaats. Mijn ervaring is dat het, voor het opbouwen van een vertrouwensband, fijner is als je elkaar een keer persoonlijk hebt ontmoet. Daarnaast is het eerste gesprek vaak erg intensief en is het daarom prettiger als het gesprek face to face plaatsvindt. Vervolgconsulten kunnen dan online plaatsvinden. Neem contact op via deze pagina en we bespreken de mogelijkheden!

Online begeleiding?

"Zinvolle en inspirerende bijeenkomsten met een hele andere kijk op diëten, gewicht en lichaamsbeleving"

- Martin (60 jaar)

Het traject is inclusief:

1: Gratis kennismakingsgesprek
We maken kort kennis, kijken of er een klik is en bepalen samen of het traject bij jou past.

2: Intake van 2 uur
We bespreken je hulpvraag en doelen, nemen het intakeformulier door en vullen de ACT-matrix in. Daarnaast plannen we alle afspraken alvast in.

3: Werkboek "Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf"
De aanvullende modules bevatten opdrachten waar je zelf mee aan de slag gaat.

4: 7x vervolgconsult van 1 uur
Tijdens iedere bijeenkomst bespreken we de opdrachten, de resultaten en je voortgang. Ook doen we oefeningen en bekijken we waar je tegenaan bent gelopen.

5: Webinar Intuïtief Eten
In dit webinar vertel ik je uitgebreid over de 3 pijlers en 10 basisprincipes van Intuïtief Eten. Je krijgt waardevolle informatie en praktische tips, waarmee je direct aan de slag kunt. Dit webinar is te koop in de webshop, maar als je het traject volgt, kun je deze gratis volgen!

6: Online traject 'Goed voor jezelf zorgen'
Als extraatje volg je kosteloos het online traject 'Goed voor jezelf zorgen'.

6: Onbeperkt contact via de chatfunctie van het Patiëntenportaal
Neem contact op bij vragen of als je iets wilt delen.

Kosten en vergoedingen

Optioneel:

1: Werkboek Intuïtief Eten
Via deze link bestel je het werkboek Intuïtief Eten voor €27,95. Als deelnemer van het traject ontvang je een kortingscode en zo betaal je geen verzendkosten.

2: Journal Thuiskomen in je lijf
Via deze link bestel je de journal Thuiskomen in je lijf voor €33. Als deelnemer van het traject ontvang je een kortingscode en zo betaal je geen verzendkosten.

Investering: € 774

Kijk in het stroomschema hieronder of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de ketenzorg of je zorgverzekering. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Peildatum: 1-1-2024

Stroomschema

Let op:

Omdat dieetadvisering in eerste instantie uit het basispakket vergoed wordt, wordt het verplicht eigen risico aangesproken (dit is niet het geval bij vergoeding vanuit de ketenzorg). Wanneer je het verplicht eigen risico nog niet (volledig) betaald hebt, zul je van de zorgverzekeraar een factuur ontvangen na afloop van het consult bij de diëtist.

De betaling van de eigen bijdrage geschiedt voor aanvang van het traject. Je betaalt bij voorkeur in 1x het totale bedrag.

Het is mogelijk om in 2 of 3 gelijke termijnen te betalen, de 1e keer voor aanvang van het traject, de 2e keer na 1 maand en de evt. 3e keer na 2 maanden. Hiervoor gelden per termijn €15 administratiekosten. Bij betaling in 2 termijnen: €15 administratiekosten en bij betaling in 3 termijnen: €30 administratiekosten.

PLAN DIRECT JE EERSTE AFSPRAAK IN

Kijk in het stroomschema hieronder of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je zorgverzekering. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Let op: onderstaande geeft een indicatie van je eigen bijdrage en is niet bindend. Fouten voorbehouden.

Kijk voor een overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekering ook op Zorgwijzer.nl.

BOEK JE GRATIS KENNISMAKING

Ja

Nee

1: Ben je dit jaar al bij een diëtist geweest?

Neem contact op met Renske om te bespreken of er een mogelijkheid is voor vergoeding.

Contactformulier

Begin opnieuw

Ja

Nee

2: Zit je in de ketenzorg diabetes type 2 of CVRM (CardioVasculair RisicoManagement: o.a. hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol)?

Weet ik niet

Neem contact op met Renske om te bespreken of er een mogelijkheid is voor vergoeding.

Contactformulier

Begin opnieuw

Neem contact op met Renske om te bespreken of er een mogelijkheid is voor vergoeding.

Contactformulier

Begin opnieuw

Basis

AV-student

4: Welke verzekering van DSW heb je?

AV-COMPACT

AV-standaard

AV-top

Basis

Superfit

4: Welke verzekering van ONVZ heb je?

Startfit

Benfit

Topfit

Optifit

Basis

AANVULLEND ****

4: Welke verzekering van Zilveren Kruis heb je?

Basis plus

Aanvullend **

AANVULLEND ***

Aanvullend *

Je eigen bijdrage bedraagt €550.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €450.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €400.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €350.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €300.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €250.

Contactformulier

Begin opnieuw

Je eigen bijdrage bedraagt €0.

Contactformulier

Begin opnieuw

Ja, dit wil ik!

Boek je gratis en vrijblijvende kennismaking

Denk je dat het traject 'Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf' iets voor jou kan zijn? Boek dan via onderstaande buttons je gratis kennismaking of plan direct je eerste afspraak in, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

PLAN DIRECT JE EERSTE AFSPRAAK IN

BOEK JE GRATIS KENNISMAKING

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.