Leer mij kennen

GEDREVEN, BETROUWBAAR en professioneel

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de persoon achter Diëtistenpraktijk Renske. Dat ben ik, Renske dus! Een gewichtsneutrale diëtist & intuïtief eten, ACT- en lichaamsbeeld coach. Al sinds 2007 ben ik diëtist en ik help je graag om een gezonde en goede relatie met voeding op te bouwen én te houden. 

Ik ben geboren en getogen in het mooie Varsseveld, en hoewel ik een aantal verre reizen heb gemaakt en voor mijn studie drie maanden in Zweden woonde, is de Achterhoek de plek waar ik thuis hoor. In 2016 ben ik getrouwd met Rob en samen met onze kinderen Bram en Evi genieten we enorm van ons leven hier.

Na het atheneum koos ik voor de studie Voeding en Diëtetiek, omdat het me fantastisch leek om mensen écht ergens mee te kunnen helpen - en die verwachting is ruimschoots uitgekomen. Ik krijg enorm veel positieve energie van het feit dat ik van betekenis kan zijn voor mensen, dat cliënten blij en tevreden de deur uit lopen en dat ik ze iets kan geven, al is het maar een luisterend oor. Ik ben een echt mensen-mens en leer mijn cliënten graag kennen. Samen werken we aan jouw doelen en ik ga altijd voor een goed resultaat. Ik werk niet met een opgeheven vinger en bedenk geen recepten of complete weekmenu's. Ik werk wél vol enthousiasme en altijd met een warme, persoonlijke benadering, zodat je leert vertrouwen op wat jouw lijf nodig heeft.

Ik help je graag op weg naar een ontspannen relatie met eten. 

 als diëtist ben ik er voor diegenen die zichzelf willen leren accepteren.

Gedragsverandering is niet makkelijk. Je moet gaan omdenken en op een hele andere manier bezig gaan met voeding, je gewicht en je lichaam. Dat vraagt veel van je. Ik weet hoe fijn het is om in zo’n situatie iemand naast je te hebben staan. Toen ik kampte met mijn burn-out vond ik het ook fijn dat ik werd geholpen om beter voor mezelf te zorgen. Het is belangrijk, maar ook leuk om het niet alleen te doen.

Ik ben met alle liefde degene die met je meedenkt, die zich kan inleven in jouw situatie en die zich in jou als persoon kan verplaatsen. Ik doe dat met enthousiasme en humor. Misschien wel op een manier die je niet gewend bent. Ik luister naar je, geef je een steuntje in de rug en neem je bij de hand in je proces. Je leert nieuwe vaardigheden en ontwikkelt een andere kijk op de wereld. Als diëtist, maar ook als ervaringsdeskundige, help ik je om voor jezelf op te leren komen. 

Ik ben een coach die met je spart over hoe het gaat, en om dat goed te kunnen doen vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij. Neem daarom gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking, zodat je kunt bepalen of die klik er is. Ik houd het graag luchtig en gezellig, maar geef je tegelijkertijd ook die liefdevolle schop onder je kont.

Gratis webinar

Schrijf je gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken'!

Heb jij al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen, maar kom je telkens weer aan? Of ben je zorgprofessional en wil je op een andere manier leren kijken naar mensen met een hoge BMI, bijvoorbeeld in relatie tot gezondheid?

Schrijf je dan gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed. van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid'. In dit webinar deel ik welke methode wél werkt om weer een goede relatie met eten, je lichaam en jezelf te krijgen.

Schrijf je in!

Ik ben...

Hoogsensitief

Door mijn hoog gevoeligheid kan ik andere mensen goed aanvoelen en zie ik vaak snel wat er aan de hand is of waar de schoen wringt. Luisteren en me inleven in een ander gaat me goed af.

Graag op mezelf

Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn, maar ik vind het ook erg prettig om alleen te zijn. Lekker mijn eigen dingen doen, beetje moggelen, met niemand rekening hoeven houden en niet teveel prikkels om me heen hebben. Daar gedij ik erg goed op.

Tevreden met mijn lichaam

Ook al is mijn lichaam niet perfect en vind ik niet alles mooi aan mezelf, ik ben blij met mijn lijf. Het is gezond, ik kan me er prima in bewegen en ermee doen wat ik belangrijk vind.

Fan van U2

Ik hou erg van muziek en dan vooral van 'ouderwetse' rock. U2 is één van mijn favoriete bands. Ik ben bij verschillende concerten geweest. Geweldig! Ook vind ik Bryan Adams, Queen en Bruce Springsteen te gek en kan ik helemaal los gaan op bijvoorbeeld "You''re The Voice" (John Farnham), "St. Elmos Fire" (John Parr), "Your Love" (The Outfield) en "Man in the Mirror" (Michael Jackson). 

Relevante scholingen

2010 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand - preventie, signaleren en
vroegtijdige hulp bij eetstoornissen

2010 Motivational interviewing voor diëtisten

2020 Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten (Psydi)

2022 Masterclasses intuïtief eten (Centrum voor intuïtief eten)

2022 Intuïtief eten verdiepingsdag (Centrum voor intuïtief eten)

2022 Psychologie van eetgedrag - opleidingsdag (voedingspsycholoog Diana van Dijken)

2022 Body Image Intensive (Saskia Koopman - Blij Dieetvrij)

2022 Acceptance and Commitment Therapy (ACT en Leefstijl)

Januari/februari 2023 Basisfenomeen haptonomie voor diëtisten (Mieke Daenen)

Februari 2023: Psychologie van eetgedrag - praktijkdag (voedingspsycholoog Diana van Dijken)

Februari 2023 Masterclass intuïtief eten en ACT (Centrum voor intuïtief eten)

Masterclass 'De invloed van de overgang op je relatie met eten en jezelf'

2012 Post HBO studiedag Diabetes voor diëtisten

2022 Post HBO Voeding en diabetes

2014 Post HBO CVRM in de eerste lijn

Aangesloten bij:

In mijn begeleiding ben ik liefdevol, ondersteunend en authentiek. Mijn benadering is holistisch en ik werk intuïtief. Zelfcompassie, zelfzorg en zelfacceptatie zijn belangrijke thema’s en genieten van eten en drinken staat altijd voorop! Ik vind het erg belangrijk dat mensen zichzelf leren accepteren, precies zoals ze zijn, met als resultaat: meer rust en ontspanning, en focus op wat jij belangrijk vindt. Kortom, een waardevol leven leiden!

Mijn visie

En waarom ik hier zo in geloof

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.