Contactgegevens

Maak een afspraak

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Vul het contactformulier in, bel of stuur een e-mail, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld
06 - 434 640 00 (ook bereikbaar op WhatsApp)
info@dietistenpraktijkrenske.nl
Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag, 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur

Bekijk mijn werkgebied

Bekijk de veelgestelde vragen

Bekijk mijn werkgebied

Contactformulier

Volg mij ook op social media:

Let op: Diëtistenpraktijk Renske richt zich op volwassenen en ouderen. Kinderen verwijs ik graag door naar een kinderdiëtist. Overige doelgroepen die ik graag doorverwijs naar een (gespecialiseerde) collega-diëtist zijn mensen met een allergie of intolerantie, mensen met het prikkelbare darmsyndroom die het FODMAP-beperkte dieet willen volgen of mensen die zich willen focussen op natuurvoeding, orthomoleculaire voeding of sportvoeding.

Deze mensen verwijs ik graag door: via deze link vind je een PDF met contactgegevens van gespecialiseerde collega-diëtisten uit de regio. 

Verstuur

Let op: als je gebruik maakt van het contactformulier stem je automatisch in met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Op vrije dagen en in vakanties wordt de email niet gelezen en volgt er niet automatisch een afwezigheidsmelding na het invullen van het contactformulier. Bij twijfel: bel of mail even.

Bedankt voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Informatie

Over je aanmelding

Je bent zonder verwijzing welkom op mijn spreekuur, via directe toegankelijkheid diëtetiek (DTD). Tijdens het consult zullen we een screening DTD doen om te bepalen of je direct in behandeling genomen kan worden, of dat je eerst voor verder onderzoek naar de huisarts verwezen wordt. Check dan wel even of je verzekeraar DTD vergoed. Voor een huisbezoek is altijd een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Hier moet op vermeld staan dat dieetadvisering aan huis nodig is. Bij een schriftelijke verwijzing heeft een digitale verwijzing via ZorgDomein de voorkeur, aangezien er dan meteen medische gegevens zoals diagnoses, medicatie en relevante bloeduitslagen meegestuurd kunnen worden. Dit scheelt veel tijd, die we beter aan de dieetbehandeling kunnen besteden.

FAQ

Binnen Diëtistenpraktijk Renske werk ik met verschillende specialisaties, in plaats van als allround diëtist. Hierdoor is er meer verdieping mogelijk. Bij ondervoeding en ondervoeding gerelateerde ziektebeelden zet ik nutritional assessment in, in de vorm van BIVA en handknijpkrachtmeting. Ook mijn specialisatie in intuïitief eten is een groot onderdeel van mijn praktijk.

Echt contact hoort bij mijn missie. Ik verdiep me bij iedere cliënt in het totale plaatje en ga voor een goede kwaliteit van zorg. Ik vind het belangrijk om bij te dragen en écht van betekenis te zijn. Ik sta naast mijn cliënten, in plaats van erboven, en doe dat met inlevingsvermogen en humor. Het betekent dat ik soms net die stap meer zet, zonder mezelf daarbij uit het oog te verliezen.

Ik werk alleen met volwassenen en ouderen. Mijn specialisaties en aandachtsgebieden zijn oncologie, ondervoeding, kwetsbare ouderen, COPD, diabetes type 2, CVRM en intuïtief eten. Daarnaast werk ik binnen Diëtistenpraktijk Renske met ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en komt er vanaf 2023 een nieuw aanbod: lichaamsbeeld coaching.

Dit zijn verschillende doelgroepen: 

- Kinderen;
- Mensen die een dieet willen om af te vallen;
- Mensen met een allergie of intolerantie;
- Mensen met het prikkelbare darmsyndroom die het FODMAP-beperkte dieet willen volgen;
- Mensen die zich willen focussen op natuurvoeding of orthomoleculaire voeding;
- Mensen die advies willen over sportvoeding.

Deze mensen verwijs ik graag door: via deze link vind je een PDF met contactgegevens van gespecialiseerde collega-diëtisten uit de regio. 

Dieetadvisering wordt voor 3 uur per kalenderjaar vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Bij sommige aanvullende verzekeringen geldt een extra vergoeding (vaak voor 2 of 4 uur extra). Check hiervoor je polisvoorwaarden. Vooral in het geval van huisbezoeken is een ruime vergoeding van dieetadvisering wenselijk.

Dieetadvisering kan ook uit de ketenzorg DM, CVRM of COPD vergoed worden.

Let op: omdat dieetadvisering in eerste instantie uit het basispakket vergoed wordt, wordt het verplicht eigen risico aangesproken (dit is niet het geval bij vergoeding vanuit de ketenzorg). Wanneer je het verplicht eigen risico nog niet (volledig) betaald hebt, zul je van de zorgverzekeraar een factuur ontvangen na afloop van het consult bij de diëtist. De tarieven voor niet-gecontracteerde zorg op de website geven een indicatie van de prijzen, al verschillen de tarieven per zorgverzekeraar.

Zie hiervoor de tarieven onder het kopje 'Vergoedingen + tarieven'.

Werkgebied

Diëtistenpraktijk Renske is een praktijk aan huis. Je bent altijd welkom op het spreekuur, maar mocht het niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan is een huisbezoek ook een optie. In de volgende plaatsen is een huisbezoek mogelijk:

Gemeente Oude IJsselstreek:
Varsseveld, Heelweg, Westendorp, Sinderen, Breedenbroek, Terborg, Etten, Silvolde, Ulft, Gendringen, Bontebrug, Varsselder, Voorst.

Gemeente Bronckhorst:
Halle, Zelhem.

Gemeente Doetinchem:
Gaanderen.

Gemeente Aalten:
Aalten, Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo.

Gemeente Oost-Gelre:
Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwent, Mariënvelde, Lievelde.

Werkgebied

Diëtistenpraktijk Renske is een praktijk aan huis. Je bent altijd welkom op het spreekuur, maar mocht het niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan is een huisbezoek ook een optie. Mijn werkgebied voor huisbezoeken zie je op bovenstaande kaart (klik hier om de kaart te openen in een nieuw tabblad).

In de volgende plaatsen is een huisbezoek mogelijk:

Gemeente Oude IJsselstreek:
Varsseveld, Heelweg, Westendorp, Sinderen, Breedenbroek, Terborg, Etten, Silvolde, Ulft, Gendringen, Bontebrug, Varsselder, Voorst.

Gemeente Bronckhorst:
Halle, Zelhem.

Gemeente Doetinchem:
Gaanderen.

Gemeente Aalten:
Aalten, Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo.

Gemeente Oost-Gelre:
Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwent, Mariënvelde, Lievelde.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.