PR-campagne rondom betere lichamelijke en mentale gezondheid

Deze week ontvangen bijna alle huisartsenpraktijken in de Achterhoek van mij een brief met als doel: een betere lichamelijke en mentale gezondheid van inwoners van de Achterhoek. In de brief vinden zorgverleners meer info over mijn werkwijze, flyers van het traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf” en visitekaartjes. Om de brieven te verspreiden was een monsterklus!

INHOUD VAN DE BRIEF

In de brief leg ik uit waarom het zo belangrijk is om te focussen op een gezonde relatie met eten, in plaats van op het verlagen van de BMI. Ook spreek ik over de onzin van het gebruik van de BMI om individuele gezondheid te meten. Daarnaast belicht ik de schade die de dieetcultuur, gewichtsstigma en het jojo-effect kunnen aanbrengen. Allemaal voor een betere lichamelijke én mentale gezondheid.

Mijn webinar “Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid” komt aan bod. Ook beschrijf ik wat mijn traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf” precies inhoudt. Je kunt lezen voor wie dit geschikt is en wat de kosten zijn. De groepsbijeenkomsten worden toegelicht en ik beschrijf een ervaring van een van de eerste cliënten die het traject zijn gestart in mei. Zij rondt het traject in november af en is erg positief. Tot slot komt een uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing aan bod en staat mijn bereikbaarheid vermeld.

Het was echt een monsterklus. Moe, maar voldaan kijk ik terug op de afgelopen tijd. Eerst heb ik flyers en visitekaartjes laten ontwerpen en drukken. Vervolgens heb ik me gebogen over de tekst in de begeleidende brief. Daarna is het een kwestie van adressen opzoeken, enveloppen schrijven, printen, postzegels plakken… Na natuurlijk eerst de boel afgewogen en gecheckt te hebben bij PostNL. Ik wil natuurlijk niet dat iedereen straks een boete krijgt door mijn campagne 😉).

GEWICHTSNEUTRAAL WERKEN EN LICHAMELIJKE EN MENTALE GEZONDHEID

Ik ben een van de voorlopers in de Achterhoek, die volledig gewichtsneutraal werkt. De methodes intuïtief eten, psychologie van eetgedrag, ACT en lichaamsbeeld coaching zijn in deze regio vaak nog onbekend. Ik zie het als mijn taak om gezondheidszorgprofessionals aan het denken te zetten – te beginnen met huisartsen, praktijkondersteuners somatiek en GGZ.

Het is mijn doel dat zorgverleners niet meer klakkeloos elke client met ‘overgewicht’ adviseren te gaan afvallen wegens een ‘ongezonde BMI’. Maar dat ze verder kijken en vragen wat de cliënt nu echt nodig heeft.

Mocht je de informatie door willen geven aan iemand die het goed kan gebruiken? Download dan hier de brief met bijgaande informatie en download hier de flyer.

PR-campagne rondom betere lichamelijke en mentale gezondheid - Diëtistenpraktijk Renske

HET KAN OOK ANDERS

Met deze campagne wil ik laten zien dat het ook anders kan. Dat je ook kunt werken aan een betere mentale en fysieke gezondheid, op een liefdevolle manier. Zonder restricties en met betere zelfzorg. En als elke huisartsenpraktijk eens per 2 jaar iemand naar mij zou verwijzen voor dit traject, dan ben ik al superblij!

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.