Scholing cursus ‘Basisfenomenen van Haptonomie’ afgerond!

Op donderdag 19 januari en donderdag 2 februari heb ik bij de Academie voor Haptonomie in Doorn de scholing Basisfenomenen van haptonomie gevolgd. Docenten waren Mieke Daenen, haptonoom en diëtist, en Desirée Verlaan, haptonoom en logopedist.

We waren met een kleine club diëtisten en logopedisten. Er werd kennis overgedragen over de basisfenomenen:

  • basispresentie
  • openen en sluiten
  • effectief en affectief
  • grenzen
  • naderen
  • ruimte

Ook werden er veel praktische oefeningen gedaan en voorbeelden besproken uit de professionele en privé sfeer. Het waren twee fijne middagen waarbij het ‘warm’ aanvoelde.

Ik geloof steeds meer dat het beter is vaker ‘uit je hoofd, in je lijf’ te komen. Daar heb ik persoonlijk al stappen in gemaakt, maar er zijn nog flinke stappen te zetten. Mijn hoofd is vaak nog erg vol en de connectie met mijn lijf is er niet altijd voldoende. Vandaar dat ik overweeg in de toekomst een opleiding tot haptonoom te gaan volgen, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik er zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak veel aan kan hebben. Vooral als je kijkt naar de groep deelnemers die ik begeleid met intuïtief eten en ACT en straks ook met lichaamsbeeld coaching. Voor hen is leren voelen en hier adequaat op reageren ook super belangrijk.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.