Diëtistenpraktijk Renske nieuwsbrief: Juni 2024

Deze zomer gebeurt er veel bij Diëtistenpraktijk Renske! Daarom stuurde ik onlangs deze nieuwsbrief uit, met daarin alle updates. Deze keer informatie over mijn verjaardagsactie in juni, ervaringen van oud deelnemers aan het traject Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf, verhoging van het tarief per 1-7-2024, het online traject ‘Goed voor jezelf zorgen’, mijn webshop en de gratis downloads.

VERJAARDAGSACTIE: € 100 KORTING OP HET TRAJECT IN JUNI!

Verjaardagsactie! Deze actie is speciaal voor mensen die klaar zijn met hun eetbuien en emotie-eten. Die af willen van hun negatieve lichaamsbeeld, schaamte en schuldgevoel rondom eten en gewicht, en in de vicieuze cirkel zitten van aankomen, afvallen en weer aankomen. Zij die meer rust en ontspanning in hun leven willen. Die weer willen genieten van eten en drinken en zichzelf willen leren accepteren zoals ze zijn. Die willen doen wat belangrijk voor ze is en beter voor zichzelf willen gaan zorgen.

Op 26 juni word ik 40 jaar. Een mooie reden om eens flink uit te pakken!

Alles over de verjaardagsactie:

 • De looptijd is van 1 juni t/m 30 juni;
 • De eerste 10 mensen die het traject Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf in deze periode boeken en hun eigen bijdrage betalen, krijgen maar liefst € 100 korting;
 • Een deel van de € 674 wordt vergoed via je zorgverzekering (3 uur basispakket en evt. extra uren via de aanvullende verzekering) of de ketenzorg diabetes of CVRM (regio’s Doetinchem en Winterswijk);
 • De eigen bijdrage is dus minder dan € 674. Een voorbeeld: als je verzekerd bent bij Menzis extra verzorgd 2, is je eigen bijdrage voor dit traject maar € 300;
 • Je start in 2024 met het traject.

Vanaf 1 juli stijgt mijn tarief en worden de kosten voor het traject €899. De verzekeraar vergoedt een deel van deze kosten.

Wacht dus niet te lang en boek nu je traject met korting!

Diëtistenpraktijk Renske - Nieuwsbrief met updates - juni 2024

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN DIE HET TRAJECT HEBBEN GEVOLGD

Anita (56 jaar): “Ik heb het traject bij Renske gevolgd en hierdoor heb ik meer rust gekregen met betrekking tot eten en mijn lichaam – en daarnaast de acceptatie dat mijn lichaam niet hetzelfde is dan 20 jaar geleden. Ook heb ik handvatten gekregen om me in persoonlijke relaties niet alles zo persoonlijk aan te trekken en dat is heel fijn.” Anita geeft het traject een 8.

Anoniem: Deze cliënt heeft in najaar van 2023 het traject Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf afgerond en zit in de ketenzorg CVRM (Cardio Vasculair Risico Management). Superfijn om te horen dat de cliënt door het traject bevestigd heeft gekregen dat Intuïtief Eten verschillende gezondheidsvoordelen heeft, en dat het zorgt voor meer ontspanning, minder stress en een positiever lichaamsbeeld!

Haar ervaring: “Hoi Renske, ik heb binnenkort mijn jaarlijkse APK bij huisarts. Ik had natuurlijk mijn bloeduitslagen al bekeken en ik vond het best spannend. Maar sommige zijn zelfs verbeterd en/of gelijk gebleven, ondanks dat ik nu alles eet. Hier werd ik weer blij van! Dat wilde ik je even laten weten. Ik ben nog steeds blij met deze manier van eten!”

Marloes (45 jaar): “Het traject is een mooie investering in jezelf. Renske luisterde naar mijn behoeftes en onzekerheden en hielp mij om hier op een goede manier mee om te gaan. Haar begeleiding was erg fijn.”

Vrouw, anoniem (28 jaar): “Ik heb de afgelopen maanden het traject Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf bij Renske gevolgd. Wat erg fijn is, is dat Renske kijkt naar wat je nodig hebt. Er wordt geen algemeen programma gevolgd, maar de inhoud wordt aangepast aan de ‘problemen’ die je onderweg tegenkomt. Wat mijn ogen geopend heeft is dat het obsessief omgaan met voeding bij mij ook andere oorzaken had. Renske kijkt dus echt verder dan alleen het probleem dat ik ervaarde rondom eten.”

“Ik was klaar met het volgen van diëten, maar wist niet goed hoe ik weer ‘gewoon’ moest eten. Door het traject durf ik meer te vertrouwen op mijn lichaam en kan ik inmiddels aardig goed herkennen wat mijn lichaam nodig heeft. Ik ben veel minder obsessief met eten bezig en heb niet meer het gevoel dat bepaalde voeding goed of slecht is. Ook heb ik de drang om te moeten afvallen losgelaten.” Ze heeft het traject een 9.

Vrouw, anoniem (50 jaar): “Het lijkt een hele tijd terug dat ik het traject Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf gestart ben, toen was ik een andere ik. Ik was continu bezig met wat ik wel en niet mocht eten en wanneer ik weer zou beginnen met een dieet. Ik kijk goed terug op het traject. Het is voorbij gevlogen, terwijl het toch voelt alsof ik lang geleden gestart ben. Ik heb mij sinds de start niet meer gewogen! Wat een heerlijkheid. Ook ben ik veel meer gaan voelen. Waar ik behoefte aan heb en ook wanneer ik vol zit.”

“En wat is het fijn om niet meer de gedachte te hebben dat ik moet gaan lijnen. Soms schiet dat nog wel eens door mijn hoofd, maar direct daarop denk ik ook: ‘Oh nee, dat ga ik niet meer doen’. Het komt zoals het komt, hoe fijn is dat? Wat ben ik fijn geholpen door Renske en wat stelt zij de juiste vragen! Zo fijn om in de wereld van nu, los te komen van de dieetcultuur, die mij eigenlijk al heel mijn leven veel energie, frustratie en veel van mijn eigen ik heeft gekost. Tijdens haar begeleiding leer je weer te voelen: waar heb je behoefte aan? En daarnaast leer je ook om trots op jezelf te zijn. Dank je wel, Renske!” Ze geeft het traject een 9 en zou het zeker aan andere mensen aanbevelen.

Man, 22 jaar: “Ik heb mijn traject bij Renske als zeer waardevol ervaren. Ze biedt actueel materiaal aan om mee aan de slag te gaan en vanuit daar zal je tegen onderwerpen aanlopen die voor jou specifiek belangrijk zijn. Hierbij helpt Renske perfect. Ze heeft de kennis in huis om je goed aan het denken te zetten en alternatieven te bieden. Vervolgens is het natuurlijk aan jezelf om actie te ondernemen, maar Renske maakt de stap zo klein mogelijk voor je zodat je snel succeservaringen op kunt doen.” Hij geeft het traject een 8.

Diëtistenpraktijk Renske - Nieuwsbrief met updates - juni 2024

VERHOGING TARIEF

Zoals eerder aangekondigd zal mijn tarief per 1 juli 2024 € 85 per uur worden (dit is nu € 82,50 per uur). Het traject zal per 1-7-2024 € 899 kosten. Hiervan wordt een deel vergoed via de zorgverzekering. Op 1 juli kun je via deze link in het stroomdiagram opzoeken wat je eigen bijdrage wordt.

Diëtistenpraktijk Renske - Nieuwsbrief met updates - juni 2024

VOORVERKOOP ONLINE TRAJECT ‘GOED VOOR JEZELF ZORGEN’

Vanaf nu kun je via mijn webshop het online traject ‘Goed voor jezelf zorgen’ aanschaffen. In dit traject werk je in 10 opdrachten toe naar een positievere en gezondere versie van de vrouw die je nu al bent.

Het traject start vanaf 26 juni. Bestel nu alvast jouw toegang tot de cursus, zodat je het maximale eruit gaat halen! En wanneer je voor 26 juni bestelt, krijg je € 5 korting op het traject. Je betaalt dan geen € 34, maar € 29.

Zorg jij goed voor jezelf? Of zorg je voornamelijk voor anderen? Moet je altijd voor iedereen klaarstaan? Ben je erg kritisch over jezelf? Moet je altijd alles goed doen? Mag jij fouten maken? Heb jij enig idee wat jij zelf nodig hebt? Weet jij wat jouw behoeftes en verlangens zijn? Plan je weleens tijd voor jezelf in? Weet je op welke manier je tot rust komt en ontspant? En als je weet wat goed voor je is, doe je dat dan ook? En hoe zit het met jouw relatie met eten en je lichaam? Gun je jezelf om te genieten van eten en drinken? Of leg je jezelf allerlei restricties op, met als gevolg dat je eetbuien hebt? Kraak je jouw lichaam af of behandel je je lijf met respect? Luister je goed naar je lichaamssignalen?

Als je denkt dat jouw zelfzorg en zelfacceptatie wel een boost kan gebruiken, ga dan aan de slag met het online traject Goed voor jezelf zorgen! In 10 opdrachten werk je toe naar een positievere en gezondere versie van de vrouw die je nu al bent.

DE OPDRACHTEN

De opdrachten zijn opgehangen aan de volgende thema’s:

1. Zelfcompassie
2. Zelfacceptatie
3. Wat versta jij onder goed voor jezelf zorgen?
4. Wat weerhoud je ervan goed voor jezelf te zorgen?
5. Denken in oplossingen
6. Omgaan met belemmerende gedachten
7. Het toetsen van je gedachten
8. Smoezen en excuses herkennen
9. Omgaan met negatieve emoties
10. Persoonlijk actieplan

Diëtistenpraktijk Renske - Nieuwsbrief met updates - juni 2024

WAT JE LEERT:

Je krijgt meer inzicht in jouw niet-helpende patronen;

 • Focussen op jouw positieve eigenschappen;
 • Hoe je jezelf op een milde, vriendelijke manier kunt behandelen;
 • Wat je kunt doen om beter voor jezelf te zorgen;
 • Hoe je beter om kunt gaan met negatieve gedachten;
 • Hoe je jezelf beter kunt accepteren, zonder dat je jouw lijf hoeft te veranderen;
 • Hoe je beter kunt omgaan met negatieve emoties;
 • Concrete stappen zetten, zodat je ook echt komt tot gedragsverandering.

DIT TRAJECT IS VOOR JOU ALS…

 • …je voelt dat het tijd is om jezelf eens op nummer 1 te zetten;
 • …jouw leven vooral in het teken staat van anderen;
 • …je merkt dat je vaak moe bent en weinig energie hebt;
 • …je vaak onrust of stress ervaart;
 • …je een ongezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf hebt;
 • …je aan alles voelt “ik moet echt beter voor mezelf gaan zorgen”.

Het online traject start vanaf 26 juni en is nu al te koop, zodat je zeker weet dat jij vanaf eind juni aan de slag gaat met jouw zelfzorg. Zet alvast wat kruizen in je agenda en reserveer deze tijd voor het maken van de opdrachten. Zo weet je zeker dat je er het maximale uit gaat halen!

Klik hier om het traject Goed voor jezelf zorgen te boeken.

Diëtistenpraktijk Renske - Nieuwsbrief met updates - juni 2024

WEBSHOP EN GRATIS DOWNLOADS

Mocht je dit nog niet hebben gedaan, kijk dan vooral eens naar mijn gratis downloads en webshop. Hier vind je onder andere:

 • Webinars over intuïtief eten of de eerste stappen naar een positiever lichaamsbeeld;
 • Werkboek Intuïtief eten;
 • Journal Thuiskomen in je lijf;
 • Vakantiespecial;
 • Zelfliefde (visite)kaartjes;
 • Tips om te kalmeren bij stress of na een eetbui;
 • Mooie wallpapers voor op je telefoon;
 • Flyer Intuïtief eten;
 • Link naar de Facebook groep “Intuïtief eten, body positivity en zelfzorg”;
 • Dagelijkse zelfzorgchecklist.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.