Casus: ACT en intuïtief eten bij chronische rugklachten & hoge bloeddruk

Recent heb ik een behandeling afgerond van een dame met ernstige rugklachten en een verhoogde bloeddruk. Zij is door haar rugklachten erg beperkt en zit gedeeltelijk in ‘de ziektewet’. Haar bloeddruk is daarnaast niet goed onder controle te krijgen.

Ze dacht in eerste instantie dat haar gewicht een negatieve invloed had op haar klachten, en wilde hiermee aan de slag. Ze meldde zich daarom aan omdat ze hulp wilde bij het afvallen. Toen ik uitlegde hoe ik werk, wilde ze dit wel proberen (en daarbij dus de wens om af te vallen parkeren).

Haar hulpvraag was als volgt: “Ik wil graag balans krijgen in de dagelijkse dingen en meer rust rondom eten/gewicht.”

ACT EN INTUÏTIEF ETEN BIJ CHRONISCHE RUGKLACHTEN EN HOGE BLOEDDRUK

De afgelopen 7 maanden zagen we elkaar 5 keer. We zijn met ACT en intuïtief eten aan de slag gegaan. Tijdens het laatste consult konden we samen de volgende conclusies trekken.

Deze dame neemt steeds meer de regie over haar eigen leven. Ze geeft duidelijker grenzen aan, heeft voor zichzelf goed duidelijk wat zij wil en kan zich makkelijker overgeven aan ‘slechte dagen’. Ze is veel milder voor zichzelf. Plannen gaat beter: ze plant realistischer en vooruit. Hierdoor oogt ze veel meer ontspannen en gelukkiger (en dit is ze ook).

Dingen als onzekerheid kan ze beter verdragen. Ze bekijkt dingen meer van dag tot dag en van week tot week. Voordat we de behandeling startten was ze veel aan het ‘vechten’ en strijden tegen haar klachten. Inmiddels is ze veel meer berustend en accepterend. Ze luistert beter naar haar lichaam en is daarnaast is veel intuïtiever gaan eten. Eerst noteerde ze alle heen- en wegbewegingen, maar nu is ze er in haar hoofd veel mee bezig. Hierdoor maakt ze bewust meer heen-bewegingen (in deze blog lees je meer over wat deze begrippen betekenen).

En dit allemaal ondanks dat de lichamelijke klachten nog precies hetzelfde zijn!

Diëtistenpraktijk Renske - ACT en intuïtief eten bij chronische rugklachten

CONCLUSIE: ACT EN INTUÏTIEF ETEN BIJ CHRONISCHE RUGKLACHTEN HEBBEN EFFECT

Wederom supermooi om te zien hoe iemand mentaal gezonder wordt door de combinatie van ACT en intuïtief eten – en dat dit ook geldt bij chronische rugklachten. Mogelijk gaat dit ook nog een positief effect hebben op haar lichamelijke klachten, maar dat is afwachten.

Fijn om ook hiervan weer getuige te zijn geweest!

Wil jij dit nu ook? Kijk dan eens op mijn website en wees welkom!

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.