Gratis webinar

Schrijf je gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken'!

Heb jij al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen, maar kom je telkens weer aan? Of ben je zorgprofessional en wil je op een andere manier leren kijken naar mensen met een hoge BMI, bijvoorbeeld in relatie tot gezondheid?

Schrijf je dan gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed. van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid'. In dit webinar deel ik welke methode wél werkt om weer een goede relatie met eten, je lichaam en jezelf te krijgen.

Schrijf je in!

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.

Heb jij last van eetbuien, emotie-eten of een negatief lichaamsbeeld? Wil je emoties, zoals verdriet, boosheid of eenzaamheid niet voelen, en demp je dit met eten? Ben jij een 'eeuwige lijner' en altijd op dieet? Heb je veel gejojood? Sta je vaak op de weegschaal? Bepaalt je gewicht je humeur of wat je mag eten? Wordt het bij elke lijnpoging moeilijker om je doel te bereiken en vol te houden? Raak je zwaar gefrustreerd of word je hier erg verdrietig van? Eet je nooit wat je echt lekker vindt, maar kies je altijd gerechten die de minste calorieën bevatten? Sport je alleen maar om calorieën te verbranden of te compenseren, niet omdat je het leuk vindt? Ben je altijd bezig met hoe je er uit ziet, of je niet te dik lijkt in die kleren en check je jezelf constant in spiegels en etalageruiten? Zorg je vaak heel goed voor anderen, maar minder goed voor jezelf? Schieten momenten van rust en ontspanning er regelmatig bij in? Ben je vaak onrustig of gestresst? Wil je meer tijd en energie voor zaken die écht belangrijk voor je zijn, zoals je gezin, familie, vrienden of hobby's?

Dan is het traject 'Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf' wellicht iets voor jou!

Lees meer

Diëtistenpraktijk Renske richt zich op volwassenen en ouderen. Kinderen verwijs ik graag door naar een kinderdiëtist. 

Door liever voor jezelf te worden

...vind je meer rust rondom eten en zelfacceptatie

waarom is dit zo belangrijk?

Gewichtsneutrale benadering

De afgelopen jaren heb ik veel cliënten mogen behandelen. Velen kampten met problemen met hun gewicht. De focus lag in de begeleiding altijd op streven naar gewichtsverlies. Het ging niet om crashdiëten, maar met behulp van gedragsverandering proberen in een jaar tijd 5 tot 10 procent van het gewicht kwijt te raken. Sommigen haalden het doel, anderen niet.

Degenen die het doel haalden, kwamen echter een paar jaar later weer terug, omdat ze de verloren kilo's weer aan waren gekomen. En dan begonnen we weer opnieuw. Er waren ook regelmatig cliënten die een bijna perfect voedingspatroon hadden en toch nog veel te zwaar waren (volgens de BMI). Dan was het altijd zoeken naar hoe we toch nog iets konden veranderen, in de hoop dat het gewicht zou dalen, bijvoorbeeld door de koolhydraten te beperken of meer te gaan bewegen.

Echter, vaak kwam het er op neer dat ik het ook niet meer wist. Dit was vaak erg frustrerend voor de cliënten, vooral ook omdat hun arts of specialist maar bleef hameren op het gewicht dat naar beneden moest. Met de kennis van nu begrijp ik waarom diëten om af te vallen helemaal geen zin hebben en welke schade de dieetcultuur, gewichtsstigma's en het jojo-effect op de mentale en lichamelijke gezondheid van mensen hebben.

Vraag hier het gratis webinar "Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid" aan. Hierin leg ik uit hoe dit zit en wat je beter niet kunt doen, maar ook hoe je op een andere manier met eten, je lichaam en je gewicht kunt omgaan. Het resultaat? Meer rust rondom eten, een meer ontspannen leven, een positiever lichaamsbeeld en meer zelfacceptatie. 

Over Renske

De Diëtist achter de praktijk

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de persoon achter Diëtistenpraktijk Renske. Dat ben ik, Renske dus! Al sinds 2007 ben ik diëtist en ik help je graag om een gezonde en goede relatie met voeding op te bouwen én te houden, of je nu kampt met een ziektebeeld of met een verstoorde relatie met voeding. Diëtistenpraktijk Renske is dé plek waar ik mijn werk kan indelen op een manier die ik belangrijk vind, en waar ik echt van betekenis kan zijn. Daar word ik gelukkig van!

Lees meer

Bekijk het filmpje!

Interview

In 2023 ben ik geïnterviewd door 2 studenten Creative Design, over de invloed van social media op het eetgedrag en het lichaamsbeeld van jongeren.

Aangesloten bij:

De Anti-dieet podcast van diana van dijken

In 2023 ben ik te gast geweest in de Anti-dieet podcast van Diana van Dijken. In de aflevering interviewt Diana me over mijn burn-out, het belang van zelfzorg en dichtbij jezelf blijven. Ook bespreken we de switch die ik heb gemaakt van een gewichtscentrale diëtist in een thuiszorgorganisatie naar een gewichtsneutrale diëtist met een eigen diëtistenpraktijk aan huis. Klik hier om de aflevering te beluisteren!

De EET WAT JE WILT PODCAST van Mandy Zijlstra

Ook ben ik in 2023 te gast geweest bij de Eet wat je wilt podcast van Mandy Zijlstra (student Voeding & Diëtetiek en ervaringsdeskundige). Samen praatten we over hoe je een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf kunt krijgen. De aflevering staat nu online op Spotify. Klik hier om 'm te luisteren!

Bekijk de veelgestelde vragen

Contactformulier

Contactgegevens

Maak een afspraak

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld
06 - 434 640 00 (ook bereikbaar op WhatsApp)
info@dietistenpraktijkrenske.nl
Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag, 9.00-16.00 uur

Volg mij ook op social media:

Graag bij voorkeur contact opnemen middels het invullen van het contactformulier of door te mailen naar info@dietistenpraktijkrenske.nl. Mijn telefoon staat vaak uit, omdat ik me goed wil kunnen focussen op mijn cliënten en op overige taken die aandacht vragen. Een voicemail inspreken of een appje sturen kan natuurlijk wel. Op gezette tijden zal ik deze berichten beluisteren of bekijken en hier zo spoedig mogelijk op reageren.

Verstuur

Let op: als je gebruik maakt van het contactformulier stem je automatisch in met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Op vrije dagen en in vakanties wordt de email niet gelezen en volgt er niet automatisch een afwezigheidsmelding na het invullen van het contactformulier. Bij twijfel: bel of mail even.

Bedankt voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.