Afspraken annuleren / niet verschijnen zonder bericht bij Diëtistenpraktijk Renske

Een minder gezellig onderwerp, maar wel een belangrijke. De laatste tijd merk ik dat cliënten regelmatig afspraken bij Diëtistenprakijk Renske willen verzetten of hun afspraken vergeten. Dit is de policy die ik hierbij hanteer.

Wat betreft het verzetten of annuleren van afspraken bij Diëtistenpraktijk Renske ben ik de afgelopen 2 jaren heel toegeeflijk geweest en heeft niemand een rekening van me gekregen. Dat terwijl onderstaande in mijn algemene voorwaarden staat, en cliënten hiermee instemmen middels het tekenen van het toestemmingsformulier:

“Als de afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) door de opdrachtgever wordt geannuleerd (telefonisch, voicemail, e-mail, app), zonder dat er sprake is van duidelijke overmacht, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Zie hiervoor de tarieven van Diëtistenpraktijk Renske op de website (www.dietistenpraktijkrenske.nl) of in de wachtkamer. Dit geldt alleen als er in de gereserveerde tijd geen andere cliënt behandeld kan worden.”

Ik heb besloten me in 2024 zakelijker op te stellen, om hiermee beter voor mezelf te zorgen.

NIET NAGEKOMEN AFSPRAKEN

Als mensen een afspraak vergeten, bel ik op de afgesproken tijd de cliënt op. De cliënt kan dan alsnog komen of de afspraak kan worden omgezet in een telefonische afspraak, welke wordt gedeclareerd. Mocht dit op dat moment niet mogelijk zijn, dan wordt de gereserveerde tijd bij de cliënt in rekening gebracht. De cliënt ontvangt dan een factuur.

AFSPRAKEN VERZETTEN

Voor het verzetten van afspraken bij Diëtistenpraktijk Renske geldt: dit moet minimaal 24 uur van tevoren. Mocht het korter van tevoren zijn en er is geen sprake van duidelijke overmacht (ziekte, overlijden van een naaste etc.), dan wordt tevens de gereserveerde tijd gefactureerd naar de cliënt. Mijn spreekuren staan (gelukkig 😉 ) steeds voller en hierdoor wordt het steeds lastiger om op korte termijn een nieuwe afspraak te maken. Daarbij kost het verzetten van afspraken me veel tijd. Over een paar maanden, als ik een nieuw systeem heb, kunnen cliënten zelf hun afspraken inplannen en verzetten. Dan zal een en ander gelukkig een stuk makkelijker worden. Maar dan blijft gelden dat de afspraak minimaal 24 uur van tevoren verzet moet worden.

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Diëtistenpraktijk Renske - Afspraken annuleren of verzetten

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.