Voor- en na-foto’s van afvallen: Waarom ik ze nooit zal plaatsen

Voor- en na-foto’s van afvallen: je ziet ze overal. Foto’s van mannen en vrouwen die door het volgen van een bepaald dieet, afslankpil, ‘vetverbrand-methode’ of beweegprogramma in korte tijd veel gewicht verloren hebben. Ze zien er stralend uit op de tweede foto en de wereld lacht hen toe. Toch zal ik nooit dit soort foto’s van cliënten op mijn website of social media plaatsen – en dit is waarom.

KAPPERSBEZOEK

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. 9 weken na de vorige knip- en kleurbeurt mocht ik eindelijk weer naar de kapper! Normaal ga ik na 5 à 6 weken weer, omdat de grijze haren dan toch iets te veel door gaan schijnen, en het nogal ‘een plok’ wordt op mijn hoofd. Maar door omstandigheden in de kapsalon en een coronabesmetting bij mijzelf, duurde het nu dus ruim 3 weken langer.

Wat was ik er aan toe en wat geniet ik dan toch van zo’n behandeling! Even 1,5 uur voor mezelf met een fijn boek, theetje erbij, beetje kletsen tussendoor. Lekker me-time! En vervolgens met een frisse kleur en luchtig kapsel weer naar buiten. Heerlijk!

Zie hier de voor en na foto’s. Dit zijn de enige voor- en na-foto’s die ik ooit op mijn website zal plaatsen.

Mijn kappersbezoek van afgelopen week: voor en na

Ben je benieuwd waarom je dit soort foto’s (van cliënten) verder nooit op mijn website en social media zult tegenkomen?

Voor- en na-foto’s van afvallen en het beeld dat deze foto’s schetsen doen dikkere mensen beloven dat, wanneer ze dit programma volgen, er ook voor hen zo’n slank of afgetraind lijf weggelegd is, waardoor ook zij gelukkig en geaccepteerd worden. Wat de foto’s er echter niet bij vertellen, is dat 80 tot 95 procent van de mensen die afvalt, na verloop van tijd weer aankomt, mét extra kilo’s. En dat de mensen van de voor en na foto’s ook heel vaak na verloop van tijd weer aangekomen zijn. Maar daar worden dan geen foto’s van geplaatst.

Geloof dus niet in deze verhalen. Het draait alleen maar om het verkopen van hun product of programma – en na het volgen van dit programma ben je veel geld kwijt, en een illusie armer.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.