Tijdens of na zwangerschap

Een bijzondere fase

Het lichaam van een vrouw verandert gedurende haar leven. Zwangerschappen kunnen hierin een grote rol spelen. In de media lijkt het alsof het heel normaal is dat je er na een zwangerschap hetzelfde uit blijft zien, dezelfde maat blijft houden en evenveel blijft wegen. Echter, niets is minder waar! Het is heel normaal dat je lijf verandert in deze fases.

Het is echter de dieetcultuur die ons vertelt dat het een kwestie van discipline en wilskracht is. Als je dat maar voldoende bezit, krijg je binnen no-time weer hetzelfde figuur als voor je zwangerschap. Dit maakt veel vrouwen onzeker en dat is zo jammer! Een zwangerschap maak je niet vaak mee. Het is zo fijn als je hiervan kunt genieten, zonder dat je je druk hoeft te maken over je veranderende lijf.

En dan de periode erna. Je hebt net een kindje gekregen. Je hele leven staat op z'n kop. Je kleintje vraagt veel aandacht van je. Zorgen voor jezelf is in deze periode al lastig genoeg. En als je dan ook nog in beslag wordt genomen door zorgen over je lichaam is dat erg vervelend. 

Mocht je nou merken dat je tijdens of na je zwangerschap erg onzeker wordt over je lichaam of over hoeveel en wat je eet, neem dan eens contact op. Ik help je graag naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf! Wees welkom!

Neem contact op

Gratis webinar

Schrijf je gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken'!

Heb jij al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen, maar kom je telkens weer aan? Of ben je zorgprofessional en wil je op een andere manier leren kijken naar mensen met een hoge BMI, bijvoorbeeld in relatie tot gezondheid?

Schrijf je dan gratis in voor mijn webinar 'Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed. van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid'. In dit webinar deel ik welke methode wél werkt om weer een goede relatie met eten, je lichaam en jezelf te krijgen.

Schrijf je in!

Online begeleiding

Mocht je nou niet in de buurt wonen, maar toch graag door mij begeleid willen worden, dan is het ook mogelijk om online begeleid te worden. Bij voorkeur vindt het eerste consult wel in mijn praktijk plaats. Mijn ervaring is dat het, voor het opbouwen van een vertrouwensband, fijner is als je elkaar een keer persoonlijk hebt ontmoet. Daarnaast is het eerste gesprek vaak erg intensief en is het daarom prettiger als het gesprek face to face plaatsvindt. Vervolgconsulten kunnen dan online plaatsvinden.

Zwangerschap en lichaamsbeeld beleving: het kan een lastige combinatie zijn. Recent heb ik de behandeling afgesloten van mijn eerste zwangere cliënt, die bekend was met een ongezonde relatie met eten, haar lichaam en haar gewicht. Ik neem jullie in deze blog mee in wat mijn begeleiding voor deze doelgroep kan opleveren.

Tijdens de consulten spraken we onder andere over haar dieetgeschiedenis en dieetmentaliteit, en over hoe dit haar leven heeft beïnvloed. Daarnaast stonden we uitgebreid stil bij haar zwangerschap en lichaamsbeeld beleving. Hoe kijkt ze naar zichzelf, met wie vergelijkt ze zichzelf en waar komt dit vandaan? Welke ‘body shaming activiteiten’ past ze toe? Ook hebben we gekeken naar de manier waarop ze keuzes maakt ten aanzien van wat ze eet en drinkt, of ze haar lichaamssignalen herkent (bijv. honger en verzadiging) en hiernaar handelt en of ze voldoening ervaart. 

Lees meer

BLOG: De combinatie zwangerschap en lichaamsbeeld beleving

Bekijk de veelgestelde vragen

Contactformulier

Contactgegevens

Maak een afspraak

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld
06 - 434 640 00 (ook bereikbaar op WhatsApp)
info@dietistenpraktijkrenske.nl
Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag, 9.00-16.00 uur

Volg mij ook op social media:

Graag bij voorkeur contact opnemen middels het invullen van het contactformulier of door te mailen naar info@dietistenpraktijkrenske.nl. Mijn telefoon staat vaak uit, omdat ik me goed wil kunnen focussen op mijn cliënten en op overige taken die aandacht vragen. Een voicemail inspreken of een appje sturen kan natuurlijk wel. Op gezette tijden zal ik deze berichten beluisteren of bekijken en hier zo spoedig mogelijk op reageren.

Plan direct je afspraak in

Verstuur

Let op: als je gebruik maakt van het contactformulier stem je automatisch in met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Op vrije dagen en in vakanties wordt de email niet gelezen en volgt er niet automatisch een afwezigheidsmelding na het invullen van het contactformulier. Bij twijfel: bel of mail even.

Bedankt voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.