Diëtistenpraktijk Renske bestaat 1 jaar!

Ja, vandaag bestaat Diëtistenpraktijk Renske 1 jaar! Nooit had ik kunnen denken dat ik het lef had om voor mezelf te beginnen. Nooit had ik kunnen denken dat ik buiten de gebaande paden zou treden. En toch heb ik het gedaan.

Het begon allemaal met een burn-out in 2020/2021. Een pittige tijd, waarin ik 11 maanden geen cliënten heb gezien en keihard met mezelf aan de slag ben gegaan. Tijdens mijn therapie leerde ik wat ik belangrijk vind. Namelijk dat ik mijn eigen gevoel mag volgen en zelf keuzes mag maken. Ongeacht wat iemand anders daarvan vindt.

DE START VAN DIËTISTENPRAKTIJK RENSKE

Begin 2022 diende ik mijn ontslag in, en 1 mei startte ik dan toch echt voor mezelf. Super spannend, want ik gaf veel zekerheden op. De financiële zekerheid moet hierbij niet onderschat moet worden als je een gezin met 2 jonge kinderen hebt.

Ondanks dat lang niet alles mee zit, ben ik nog steeds super blij met de keuze die ik heb gemaakt – en eigenlijk ook wel heel erg trots op mezelf. Ik heb het toch maar mooi geflikt!

Ik heb gekozen voor specifieke doelgroepen, terwijl de meesten kiezen voor allround werken. Hiermee sluit ik doelgroepen en dus inkomsten uit. Een risico, maar voor mij een bewuste keuze. Ik wil kwaliteit kunnen leveren en ben ervan overtuigd dat je niet in 100 dingen heel goed kunt zijn.

Daarnaast heb ik gekozen voor een gewichtsneutrale benadering, terwijl de meesten kiezen voor een gewichtscentrale benadering. Dat is ook een risico, want de wereld is er nog niet altijd aan toe om het op een andere manier te bekijken. Ik kies hier bewust voor, omdat ik ervan overtuigd ben dat het cliënten zo ontzettend veel brengt (eetvrijheid, zelfacceptatie, gezondheid en levensgeluk). Hier gaat mijn hart sneller van kloppen en ik hoor dat ik dat ook aan alle kanten uitstraal ;).

DANKBAAR

Dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat mijn cliënten in me hadden afgelopen jaar. Voor alle leuke mensen die ik heb mogen ontmoeten, de samenwerkingen die ik ben aangegaan, de hulp die ik heb gehad bij van alles en natuurlijk mijn nieuwe collega’s van de werkgroep Psychologie van eetgedrag!

Proosten jullie met me mee?

Liefs Renske

Diëtistenpraktijk Renske - 1-jarig bestaan

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.