8 maart: Internationale Vrouwendag

Sinds 1912 vieren we in Nederland Internationale Vrouwendag. Helaas is dit nog steeds hard nodig… Fight for your right dames, en laat je eigenwaarde niet afhangen van je uiterlijk. Je bent meer dan je lichaam!

Al decennia lang worden vrouwen aangesproken op hun ‘verantwoordelijkheid’ als pronkstuk voor hun echtgenoot. In het verleden waren er bijvoorbeeld advertenties gericht op aankomen, omdat mannen hielden van vrouwen met rondingen. Later kwam juist het slankheidsideaal waaraan voldaan moest worden.

Vrouwen investeren hierdoor enorm veel tijd, geld en energie in het veranderen van hun lichaam, die ze niet kunnen steken in persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. En wanneer er kinderen komen, is het nog steeds logisch dat de man kostwinner wordt en de vrouw meer zorgtaken op zich neemt. Dit heeft tot gevolg dat de vrouw op professioneel vlak vaak niet volledig tot haar recht komt. En laten we het maar niet hebben over de verschillen in lonen…

Ik ben van mening dat we als vrouwen beter voor onszelf mogen gaan zorgen en meer mogen gaan investeren in onze lichamelijke & geestelijke gezondheid en persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Kijk wat je nodig hebt. Misschien is dat een training mindfulness, ademcoaching, yoga, een dag meer werken, een waardevolle werkgerelateerde scholing, een paar dagen alleen weg (daarover later meer ;)) etc. etc.

Laten we ons minder gaan bezig houden met ‘het perfectioneren van ons uiterlijk’ en meer met investeren in zelfzorg in de breedste zin van het woord.

Mocht je willen gaan werken aan een gezondere relatie met eten, een positiever lichaamsbeeld en meer rust & ontspanning willen ervaren? Neem gerust contact op!

Diëtistenpraktijk Renske - Internationale Vrouwendag

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.