Wat doe ik aan zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling?

Zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling zijn, als je het mij vraagt, ontzettend belangrijk. Voor jezelf zorgen kun je nooit te veel doen! Ik deel in deze blog de activiteiten die ik de laatste tijd heb ondernomen. Misschien inspireert het je om meer aan de slag te gaan met zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling!

LEZEN

Diëtistenpraktijk Renske - Zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling

Als Bram in het zwembad ligt, zonder ik me even af bij ‘t Lohr in Voorst om onder het genot van een kopje thee & een koekje een boek te lezen. Na een hele dag (mijn enige vrije dag doordeweeks) in de weer te zijn geweest met de kinderen (Bram naar school brengen en ophalen, met Evi naar de peutergym, naar de bakker, naar de zwemles) heb ik even zo’n momentje nodig. Genieten!

AROMATHERAPIE VAN BERNADETTE VEENHUIS

Lunchen en bijkletsen met mijn lieve oud-buurvrouw Bernadette Veenhuis, terwijl ze me alles vertelt over aromatherapie. Ik heb, sinds ik Bernadette ken, een super leuke klik met haar en we liggen met veel dingen op één lijn. Het voelt altijd erg vertrouwd. Het was erg fijn om bij te kletsen en van haar te horen waar je aromatherapie voor kunt inzetten.

Daarnaast heeft ze me ook een en ander verteld over het toepassen van Dr. Bach druppels (Bach Bloesem Advies). Ik mocht een roller met etherische oliën meenemen. Deze kan ik gebruiken voor achter mijn oren, onder mijn voeten, op mijn buik of polsen. Ook kreeg ik een klein flesje met etherische oliën mee, die ik kan druppelen op een geursteentje, voor een fijn aroma in de praktijk. Ik heb gekozen voor o.a. roos, bergamot, sinaasappel en lavendel. Deze oliën kunnen bijdragen aan rust, ontspanning, vrolijkheid en zelfliefde. Ik ben voor!

KLANKSCHAALMEDITATIE WIEZE OELE

Diëtistenpraktijk Renske - Zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling

Ik mocht een klankschaal meditatie bijwonen van Monique Coenders bij Fris & Vitaal in Ulft. Wat voor veel mensen een moment van ontspanning is, werkte het voor mij anders deze avond. Ik was erg druk in mijn hoofd. Er buitelden veel gedachten door elkaar heen, ik voelde overal trillingen (in mijn lijf, tintelingen, kippenvel), maar merkte daarnaast ook een ontspannen gevoel. Monique vroeg of ik altijd ‘aan sta’ en dat kon ik niet ontkennen. Waarschijnlijk kwam er daardoor zo veel onrust naar boven. Iets om aan te werken dus ;). Het was een heel bijzondere ervaring met een gepassioneerde Monique, die ook nog eens prachtig kan zingen en gitaar spelen.

ADEMCOACHING BIJ MARIEBO

Samen met nog 5 andere dames was ik aanwezig bij de eerste les ademcoaching van Mariëlle Hukker in Winterswijk. Het was een erg fijne les, van een bevlogen Mariëlle. Ik wist al wel een en ander over ademhaling, maar nu gingen we er nog dieper op in.

Ik had wel een vermoeden dat mijn ademhaling te wensen overliet, maar ik wist niet dat ik zo snel en zo hoog ademhaal, gedurende de hele dag. En dat je dan blijkbaar heel veel zuurstof in je bloed hebt, maar onvoldoende CO2. Dit vervoert het zuurstof naar je cellen, dus als je daar onvoldoende van hebt, zijn onder meer vermoeidheid, koude handen en voeten en verzuurde spieren het gevolg. Die kan ik allemaal af tikken. Ik ga de ademhalingsoefeningen die ik elke ochtend en avond in bed al doe uitbreiden en ook overdag vaker bewust met mijn ademhaling aan de slag. Super interessant en zinvol. Op naar de volgende 4 bijeenkomsten :).

Ik hoop met deze activiteiten handvatten te krijgen om nog beter voor mezelf te zorgen en daarnaast ook te ervaren wat deze dames voor mijn cliënten kunnen betekenen. Practice what you preach, zeg maar!

Wat doe jij aan zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling? Ik ben benieuwd!

TERUG NAAR ALLE BERICHTEN

HOMEPAGE – PRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN