Leer mij kennen

GEDREVEN, BETROUWBAAR en professioneel

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de persoon achter Diëtistenpraktijk Renske. Dat ben ik, Renske dus! Een gewichtsneutrale diëtist & intuïtief eten, ACT- en lichaamsbeeld coach. Al sinds 2007 ben ik diëtist en ik help je graag om een gezonde en goede relatie met voeding op te bouwen én te houden. 

Ik ben geboren en getogen in het mooie Varsseveld, en hoewel ik een aantal verre reizen heb gemaakt en voor mijn studie drie maanden in Zweden woonde, is de Achterhoek de plek waar ik thuis hoor. In 2016 ben ik getrouwd met Rob en samen met onze kinderen Bram en Evi genieten we enorm van ons leven hier.

Na het atheneum koos ik voor de studie Voeding en Diëtetiek, omdat het me fantastisch leek om mensen écht ergens mee te kunnen helpen - en die verwachting is ruimschoots uitgekomen. Ik krijg enorm veel positieve energie van het feit dat ik van betekenis kan zijn voor mensen, dat cliënten blij en tevreden de deur uit lopen en dat ik ze iets kan geven, al is het maar een luisterend oor. Ik ben een echt mensen-mens en leer mijn cliënten graag kennen. Samen werken we aan jouw doelen en ik ga altijd voor een goed resultaat. Ik werk niet met een opgeheven vinger en bedenk geen recepten of complete weekmenu's. Ik werk wél vol enthousiasme en altijd met een warme, persoonlijke benadering, zodat je leert vertrouwen op wat jouw lijf nodig heeft.

Ik ben...

Hoogsensitief

Door mijn hoog gevoeligheid kan ik andere mensen goed aanvoelen en zie ik vaak snel wat er aan de hand is of waar de schoen wringt. Luisteren en me inleven in een ander gaat me goed af.

Graag op mezelf

Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn, maar ik vind het ook erg prettig om alleen te zijn. Lekker mijn eigen dingen doen, beetje moggelen, met niemand rekening hoeven houden en niet teveel prikkels om me heen hebben. Daar gedij ik erg goed op.

Tevreden met mijn lichaam

Ook al is mijn lichaam niet perfect en vind ik niet alles mooi aan mezelf, ik ben blij met mijn lijf. Het is gezond, ik kan me er prima in bewegen en ermee doen wat ik belangrijk vind.

Fan van U2

Ik hou erg van muziek en dan vooral van 'ouderwetse' rock. U2 is één van mijn favoriete bands. Ik ben bij verschillende concerten geweest. Geweldig! Ook vind ik Bryan Adams, Queen en Bruce Springsteen te gek en kan ik helemaal los gaan op bijvoorbeeld "You''re The Voice" (John Farnham), "St. Elmos Fire" (John Parr), "Your Love" (The Outfield) en "Man in the Mirror" (Michael Jackson). 

Aangesloten bij:

Werkgroep Psychologie van eetgedrag

Kwaliteitsregister Paramedici

NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten)

Relevante scholingen

2010 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand - preventie, signaleren en
vroegtijdige hulp bij eetstoornissen

2010 Motivational interviewing voor diëtisten

2020 Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten (Psydi)

2022 Masterclasses intuïtief eten (Centrum voor intuïtief eten)

2022 Intuïtief eten verdiepingsdag (Centrum voor intuïtief eten)

2022 Psychologie van eetgedrag - opleidingsdag (voedingspsycholoog Diana van Dijken)

2022 Body Image Intensive (Saskia Koopman - Blij Dieetvrij)

2022 Acceptance and Commitment Therapy (ACT en Leefstijl)

Januari/februari 2023 Basisfenomeen haptonomie voor diëtisten (Mieke Daenen)

Februari 2023: Psychologie van eetgedrag - praktijkdag (voedingspsycholoog Diana van Dijken)

Februari 2023 Masterclass intuïtief eten en ACT (Centrum voor intuïtief eten)

Ik geloof in een persoonlijke aanpak, waarbij verbinding het sleutelwoord is. Ik streef ernaar je goed te leren kennen, goed te luisteren, laagdrempelig te zijn en praktische adviezen te geven. Verder ontbreekt een flinke dosis enthousiasme en een vleugje humor niet. Ik ga voor een goede samenwerking, met jou en met je zorgverleners en mantelzorger(s), waarbij jouw wensen en behoeften centraal staan. 

Mijn persoonlijke waarden:
- In verbinding staan met anderen;
- Liefdevol en zorgzaam zijn;
- Plezier en humor;
- Goede zelfzorg toepassen;
- Vertrouwen: betrouwbaar, loyaal, trouw en oprecht zijn;
- Persoonlijke ontwikkeling en groei;
- Eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Mijn visie

Waarom kies je voor mij?

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.