Nieuwsbrief #2: Het nieuwe aanbod van Diëtistenpraktijk Renske & Praktijk Renske

Dit is de tweede nieuwsbrief van Diëtistenpraktijk Renske. Middels deze nieuwsbrief wil ik jullie
graag informeren over leuke weetjes, relevante wijzigingen, nieuw aanbod etc.

GEVOLGDE SCHOLINGEN DIT JAAR

  • 19-1 en 2-2 Scholing Haptonomie voor diëtisten
  • 10-2-2023 Intuïtief eten en ACT (psycholoog en diëtist Femke Buwalda via Centrum voor
    intuïtief eten)
  • 13-2 Psychologie van eetgedrag – praktijkdag (psycholoog Diana van Dijken)

BUSINESS COACH & MENTORSHIP

Mariska de Boer, mijn business coach, en ik hebben op vrijdag 3 maart het afsluitende gesprek gehad. Ik kijk terug op een fijne samenwerking, waarin ze me onder andere geleerd heeft social media in te zetten voor PR, Canva te gebruiken en me geïnspireerd heeft om de Try-out Kennismaking met Intuïtief Eten en Body Positivity op te zetten. Ook heeft ze me tips gegeven t.a.v. financiële bedrijfsvoering. Mariska, nogmaals hartelijk bedankt voor je hulp & gezelligheid!

Daarnaast ben ik een mentorship programma gestart bij voedingspsycholoog Diana van Dijken. Zij begeleidt mij in het bedenken en in de markt zetten van o.a. het traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf.”

EVALUATIE TRY-OUT “KENNISMAKING MET INTUÏTIEF ETEN EN BODY POSITIVITY”

In januari en februari heb ik de Try-out Kennismaking met Intuïtief Eten en Body Positivity gedraaid. Ik ben overweldigd door het aantal aanmeldingen (1 groep van 6 deelnemers en 1 groep van 7 deelnemers) en de ontzettend enthousiaste en positieve reacties op het aanbod & op mij als diëtist/coach. Iedereen heeft veel kennis en inzichten opgedaan en ik hoor terug dat veel deelnemers meer rust ervaren rondom eten & op weg zijn naar een gezondere relatie met eten en een positiever lichaamsbeeld. Dit zorgt voor meer ontspanning en zelfvertrouwen, wat de gezondheid (fysiek en mentaal) ten goede komt. De ervaringen van de deelnemers zijn binnenkort zichtbaar op mijn vernieuwde website. Op basis van deze ervaring heb ik een nieuw traject opgezet, namelijk “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf.” Bij deze wil ik alle deelnemers bedanken voor hun inbreng, het delen van ervaringen, het zich kwetsbaar op durven stellen en de feedback. Super fijn!

VERVOLG OP DE TRY-OUT: OP WEG NAAR EEN GEZONDE RELATIE MET ETEN, JE LICHAAM EN
JEZELF

Op 1 mei start ik met het vervolg op de try-out, namelijk het traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf”. Dit is een traject van een half jaar waarbij er 8 contactmomenten zijn (intake van 1,5 uur en vervolgconsulten van 1 uur). Eerst vinden de consulten tweewekelijks plaats, later 1x per maand en weer later 1x per 2 maanden. Deze contactmomenten plannen we samen in op een moment van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00-16.00 uur.

Aanvullend zullen er 1x per maand groepsbijeenkomsten georganiseerd worden op verschillende momenten. Deze bijeenkomsten zijn gratis voor deelnemers aan het traject. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op specifieke thema’s, zoals grenzen aangeven, mindful eten, omgaan met lastige gesprekken en nog veel meer. Ook is er ruimte voor het delen van ervaringen. Dit werd in eerdere groepsbijeenkomsten als erg waardevol ervaren. Per bijeenkomst is er ruimte voor maximaal 7 deelnemers en de inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. De bijeenkomsten zullen altijd doorgaan, ongeacht het aantal deelnemers.

Werkboek

Deelnemers krijgen het werkboek “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”, waarin veel waardevolle achtergrondinformatie en opdrachten staan. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn onder meer (verschillende soorten) honger, (verschillende soorten) eetgedrag, verzadiging, balans (verplichtingen vs. behoeftes, geven vs. nemen, ontspanning vs. inspanning), slaap, gedachten, (omgaan met) emoties, zelfacceptatie, overeetmomenten en eetbuien, hormonen, vermoeidheid, belemmerende overtuigingen en luisteren naar je lichaam. 

Zelfstandig aan de slag

Tussen de consulten door is het de bedoeling dat deelnemers actief aan de slag gaan. Ze krijgen modules toegestuurd met daarin opdrachten in de genoemde thema’s, die ze thuis maken. Deze bespreken we in het volgende consult. Door opdrachten te maken krijgen deelnemers inzicht in oude patronen, worden ze zich bewust van hun valkuilen en gaan ze nadenken over wat ze willen en kunnen veranderen. Ze leren nieuwe vaardigheden, waardoor ze tot duurzame gedragsverandering komen.

Dit is een betaald traject met mogelijkheid tot (gedeeltelijke) vergoeding.

Meer informatie hierover is vanaf deze week te vinden op mijn vernieuwde website.

GRATIS WEBINAR “WAAROM DIËTEN OM AF TE VALLEN NIET WERKEN & DE INVLOED VAN DE
DIEETCULTUUR OP ONZE MENTALE EN LICHAMELIJKE GEZONDHEID”

Recent heb ik het gratis webinar “Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid” opgenomen. Het doel? Om zo veel mogelijk mensen te kunnen informeren over de negatieve effecten van de dieetcultuur, gewichtsstigma, het gebruik van de BMI, het volgen van diëten en het jojo-effect. Dit is nodig omdat heel veel mensen dagelijks te maken hebben met stress en onrust rondom eten, eetbuien en een negatief lichaamsbeeld, terwijl dit helemaal niet nodig is.

Wat er wel nodig is, is bewustwording, inzicht en handvatten, om op een ander manier om te gaan met eten. Je leert beter voor jezelf te zorgen en anders naar jezelf te kijken. In het webinar geef ik je hiervoor tips, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Klik hier om het webinar gratis aan te vragen!

Na het kijken van het webinar, kun je alvast een gratis kennismakingsgesprek plannen. Zo kunnen we kijken of je een klik met me voelt en bespreken of het traject wat voor jou is. Heb je zelf geen verstoorde relatie met eten, maar ken je wel iemand die wat ondersteuning kan gebruiken? Attendeer diegene dan gerust op het webinar!

VERNIEUWDE WEBSITE

Vanaf deze week is mijn website in een nieuw jasje gestoken. Er is een onderverdeling gemaakt in 2 delen: Diëtistenpraktijk Renske en Praktijk Renske. Diëtistenpraktijk Renske staat in het teken van de behandeling van kwetsbare ouderen en cliënten met kanker, ondervoeding, COPD, DM2 en CVRM. Praktijk Renske staat in het teken van het traject “Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf”. In dit traject zijn de principes van Intuïtief Eten verwerkt en komen ook de psychologie van eetgedrag, ACT, lichaamsbeeld coaching en haptonomie (beknopt) aan bod.

Er zullen ook nieuwe foto’s worden toegevoegd aan het Praktijk deel (de fotoshoot vindt plaats op 5-4, dus nog even geduld!). Het wordt super mooi & informatief!

SAMENWERKING & INTERVISIE

De afgelopen tijd heb ik wederom verschillende bijeenkomsten & vergaderingen bijgewoond waarin samenwerking & intervisie rondom bepaalde onderwerpen centraal staan. Het gaat in dit geval om samenwerking met de diëtisten van zowel het SKB als het Slingeland Ziekenhuis en andere eerste- en derdelijns diëtisten uit de regio, samenwerking & intervisie met diëtisten e.a. disciplines (o.a. thuiszorg, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oncologieverpleegkundigen) rondom kanker, (screenen op) ondervoeding en kwetsbare ouderen. Het is erg fijn om samen plannen en afspraken te maken met als doel de zorg rondom cliënten te verbeteren.

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

De gemiddelde algemene beoordeling van cliënten die het klanttevredenheidsonderzoek hebben ingevuld in 2022 is een 9,3. Het gemiddelde van januari tot nu is een 9,1. Cijfers waar ik enorm trots op ben.

SOCIAL MEDIA

Je kunt Diëtistenpraktijk Renske, als je dit leuk vindt, volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Het zou mij erg helpen als je de pagina’s ‘leuk vindt’ of wilt volgen, reageert op berichten en een recensie plaatst. Je kunt een recensie plaatsen door bovenin op ‘recensie’ te klikken en daar je ervaring te delen. Op deze manier komt mijn praktijk onder de aandacht van meer mensen en weten andere mensen ook wat de ervaring is van (oud) cliënten met mijn praktijk. Zo kunnen ze een afgewogen keuze maken voordat ze contact opnemen.

Alvast hartelijk dank voor de medewerking!

Hierbij heb je een kijkje in de keuken kunnen nemen van mijn praktijk. Hopelijk vond je het interessant/zinvol. Mocht je naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen hebben, neem dan gerust contact met me op! En wanneer je je af wilt melden voor de nieuwsbrief, geef dit dan even door via info@dietistenpraktijkrenske.nl. Een fijne dag nog!

HOMEPAGE – DIËTISTENPRAKTIJK RENSKE

HOMEPAGE – PRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN