Nieuwsbrief #1: Welkom bij Diëtistenpraktijk Renske!

Dit is de eerste nieuwsbrief van Diëtistenpraktijk Renske. Middels deze nieuwsbrief wil ik jullie graag informeren over leuke weetjes, relevante wijzigingen, nieuw aanbod etc.

SCHOLINGEN

Ik heb de afgelopen maanden veel in de schoolbanken gezeten en veel nieuwe kennis opgedaan. Als diëtist en als persoon vind ik het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Ik kies scholingen uit die passen bij mijn interesses en specialisaties, zodat ik mijn vakkennis up-to-date houd, cliënten nog beter kan begeleiden en met veel plezier kan blijven werken.

Het betreft de volgende scholingen:

  • Verdiepingsdag Intuïtief eten (Centrum voor intuïtief eten)
  • Psychologie van eetgedrag – opleidingsdag (psycholoog Diana van Dijken)
  • 4-daagse basistraining Acceptance and Commitment Therapy (psycholoog Heidi Stiegelis) > deze training eindigt op 14-12
  • Body Image Intensive (Blij Dieetvrij) > hier ben ik de komende tijd nog mee bezig
  • Palliatieve voedingszorg (van Pit Actief)

Ik heb de volgende scholingen nog op de planning staan:

  • 19-1 en 2-2 Scholing Haptonomie voor diëtisten
  • 13-2 Psychologie van eetgedrag – praktijkdag (psycholoog Diana van Dijken)

BUSINESS COACH & MENTORSHIP

Sinds juli heb ik een business coach via De Startversneller, Mariska Boer. We spreken eens in de zoveel tijd af in Hengelo of Enschede en zij helpt me met het uitzetten van nieuwe trajecten, mijn financiën, het gebruik van social media etc. Het is ontzettend fijn om hulp te krijgen bij zaken waar ik onvoldoende ervaring mee heb. Ik heb natuurlijk wel 16 jaar ervaring als diëtist, maar 0 ervaring als ondernemer. Het is fijn om te merken dat één en ander me inmiddels al gemakkelijker af gaat.

Ik ben daarnaast van plan om bij Diana van Dijken een mentorship programma te gaan volgen, met als doel een mooi aanbod neer te zetten waarin ik alle kennis uit de scholingen m.b.t. psychologie van eetgedrag, lichaamsbeeld coaching (Body Image Intensive), ACT, haptonomie en intuïtief eten kan combineren. Het voelt ontzettend goed om hiermee aan de slag te gaan en ik voel aan alles dat dit cliënten heel veel positiefs kan opleveren.

TRY-OUT “KENNISMAKING MET INTUÏTIEF ETEN EN BODY POSITIVITY”

In januari spring ik al in het diepe en start ik met de try-out “Kennismaking met Intuïtief Eten en Body Positivity’. Dit is de eerste keer dat ik ga starten met groepsbijeenkomsten in combinatie met individuele consulten. Het lijkt me super leuk om in kleine groepen met cliënten aan de slag te gaan en ik verwacht dat het contact met gelijkgestemden veel meerwaarde heeft. Naar aanleiding van deze try-out zal ik het programma verder aanscherpen en verder ontwikkelen.

Lees hier alle informatie over de try-out!

Mocht je interesse hebben, meld je dan z.s.m. aan. Tot slot: mocht jij al bij mij in behandeling zijn en het werkboek Intuïtief Eten al in je bezit hebben, dan zijn de kosten voor het traject voor jou €150.

SAMENWERKING & INTERVISIE

De afgelopen tijd heb ik verschillende bijeenkomsten en vergaderingen bijgewoond waarin samenwerking en intervisie rondom bepaalde onderwerpen centraal staan. Het gaat in dit geval om samenwerking met de diëtisten van zowel het SKB als het Slingeland Ziekenhuis en andere eerste- en derdelijns diëtisten uit de regio, samenwerking & intervisie met diëtisten e.a. disciplines (onder meer thuiszorg, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oncologieverpleegkundigen) rondom kanker (screenen op), ondervoeding en kwetsbare ouderen. Het is erg fijn om samen plannen en afspraken te maken met als doel de zorg rondom cliënten te verbeteren.

GEWIJZIGDE TARIEVEN VANAF 1-1-2023

Vanaf januari zal mijn tarief verhogen naar € 80 per uur. Dit is van toepassing wanneer je door de maximale vergoeding dieetadvisering die de zorgverzekering vergoedt heen bent. Ook wordt dit tarief doorberekend in de kosten van de trajecten. Op mijn website en in mijn wachtkamer zal de tarievenlijst worden aangepast.

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Een aantal zorgverzekeraars stellen het verplicht om klanttevredenheidsonderzoeken uit te voeren onder cliënten. Inmiddels heb ik al verschillende vragenlijsten verstuurd naar cliënten waarbij de behandeling afgesloten is. De respons is nu 7 ingevulde vragenlijsten. De gemiddelde beoordeling is het prachtige cijfer van 8,9. Voor het contact is het cijfer een 9,3, het behandelplan een 9,1 en de praktijk een 8,2. Hier ben ik uiteraard erg blij mee!

SOCIAL MEDIA

Je kunt Diëtistenpraktijk Renske, als je dit leuk vindt, volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Het zou mij erg helpen als je de pagina’s ‘leuk vindt’ of wilt volgen, reageert op berichten en een recensie plaatst. Je kunt een recensie plaatsen door bovenin op ‘recensie’ te klikken en daar je ervaring te delen. Op deze manier komt mijn praktijk onder de aandacht van meer mensen en weten andere mensen ook wat de ervaring is van (oud) cliënten met mijn praktijk. Zo kunnen ze een afgewogen keuze maken voordat ze contact opnemen.

Alvast hartelijk dank voor de medewerking!

Hierbij heb je een kijkje in de keuken kunnen nemen van mijn praktijk. Hopelijk vond je het interessant/zinvol. Mocht je naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen hebben, neem dan gerust contact met me op!

TERUG NAAR ALLE BERICHTEN

HOMEPAGE – PRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN