LWDO regio Nijmegen: Waardevolle halfjaarlijkse bijeenkomst

Vandaag heb ik weer het halfjaarlijkse overleg gehad van LWDO regio Nijmegen, dit keer in het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. LWDO staat voor Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie.

De LWDO regio Nijmegen bestaat uit diëtisten van de ziekenhuizen Rijnstate, Radboud UMC, CWZ, Slingeland Ziekenhuis, Maasziekenhuis Pantein en diëtisten uit verschillende eerstelijns praktijken rondom Nijmegen, Arnhem en Doetinchem. 

Altijd wordt er een casus besproken en daarnaast worden er ook diverse vakinhoudelijke en organisatorische zaken besproken. Ik neem al een tijdje deel aan deze werkgroep, eerst via Sensire, en nu met mijn eigen praktijk. Het is een leuke groep diëtisten die ieder vanuit haar eigen werkgebied en werkveld input geeft.

Diëtistenpraktijk Renske - Waardevolle bijeenkomst LWDO regio Nijmegen

MIJN INBRENG BIJEENKOMST LWDO REGIO NIJMEGEN

Vandaag mocht ik mijn casus inbrengen. Het ging om een man met een buismaagreconstructie, in verband met een tumor op de overgang van de slokdarm naar de maag. Deze man werd curatief behandeld met FLOT-kuren (chemo) en had dus een operatie nodig. Er was sprake van ongeveer 20 kg ongewenst gewichtsverlies en verschillende voedingsgerelateerde klachten (denk aan een vol gevoel, oprispingen, drukkend gevoel na het eten, af en toe krampen en diarree na een maaltijd (dumping)).

Ik heb het afgelopen jaar meerdere malen de BIVA en handknijpkrachtmeting gedaan bij deze cliënt. In de bijeenkomst heb ik met mijn collega-diëtisten de dieetbehandeling geëvalueerd en de gemaakte keuzes, aanvullende adviezen en vragen besproken. Erg fijn om op deze manier te kunnen leren van anderen en tot extra inzichten te komen!

Marleen, Suzanne, Henrike, Gerda, Muriël, Aafke, Elly, Hannie, Mireille en Evelyn: bedankt voor het prettige overleg en jullie waardevolle adviezen! Tot in november!

TERUG NAAR ALLE BERICHTEN

HOMEPAGE – DIËTISTENPRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN