Kennismaking met Intuïtief Eten en Body Positivity

Ben jij helemaal klaar met het eeuwige gedieet en gejojo? En wil je ondersteuning in het werken naar een gezonde relatie met voeding, je gewicht en je lijf? Dan is de try-out Kennismaking met Intuïtief Eten & Body positivity iets voor jou! Ik nodig jou van harte uit voor deze unieke kans!

DE NEGATIEVE EFFECTEN VAN LIJNEN & DE DIEETCULTUUR

Wist je dat 80 tot 95 procent van de mensen die lijnen na 2 tot 5 jaar weer aangekomen zijn, en vaak nog extra kilo’s erbij hebben gekregen? En dat diëten om af te vallen dus niet werkt? Toch staat focus op gewichtsverlies centraal in de Nederlandse gezondheidszorg. Ook zijn er 2 overtuigingen in onze samenleving ingesleten, waar we maar niet van af lijken te komen, namelijk:

1: Dik zijn is ongezond;
2: Dik zijn is onaantrekkelijk.

Helaas worstelen veel mensen hierdoor met hun gewicht en zelfbeeld. Maar is dik zijn wel zo ongezond? Of zou het jojo-effect als gevolg van diëten nog veel ongezonder zijn? Hoe betrouwbaar is de BMI eigenlijk? En wie bepaalt wat aantrekkelijk is?

HERKEN JIJ JEZELF HIERIN?

Voer jij al jarenlang strijd met je gewicht? Sta je veel op de weegschaal? Denk je altijd in goede of slechte voedingsmiddelen, volg je lijstjes of tel je calorieën? Heb je last van eetbuien of eet je bij bepaalde emoties? Ben je onzeker over je lijf?

Gun jezelf een levensveranderende kijk op eten & je lichaam en schrijf je (met een flinke korting!) in voor deze exclusieve ‘Kennismaking met Intuïtief Eten & Body Positivity’ try-out.

Het traject bestaat uit:

 • Een individuele intake van 90 minuten voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten;
 • 3 groepsbijeenkomsten:
  • data:
   • maandag 16 januari;
   • maandag 23 januari;
   • maandag 30 januari;
  • tijd: 19:00 tot 20:30;
  • locatie: Diëtistenpraktijk Renske, Aaltenseweg 12 in Varsseveld;
  • de groep bestaat uit maximaal 5 personen;
 • Een individueel vervolgconsult van 60 minuten na de groepsbijeenkomsten;
 • Het Intuïtief Eten-werkboek en de journal Thuiskomen in je lijf zijn inbegrepen.

Normaal zijn de kosten voor dit programma € 375. Echter, vanwege de lancering van dit nieuwe aanbod zijn de kosten eenmalig € 175. Je krijgt dus € 200 korting!

Je kunt je inschrijven door het contactformulier op mijn website in te vullen. Er is een mogelijkheid om een tweede groep te starten op vrijdagmiddag. Er kunnen maximaal 10 deelnemers gebruik maken van deze try-out. Vanaf de 11e deelnemer kom je op een wachtlijst en kun je meedoen als er nieuwe groepen starten (startdatum is nog niet bekend). Dan betaal je het reguliere tarief. De volgorde van inschrijven bepaalt of je wel of niet bij de eerste 10 deelnemers hoort en dus in aanmerking komt voor de korting. Wacht dus niet langer en schrijf je in!

METHODE INTUÏTIEF ETEN

Intuïtief Eten is een evidence-based anti-dieet methode die in Nederland steeds bekender wordt. Doel van Intuïtief Eten is het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding, je lichaam en je gewicht. Je leert eten en drinken af te stemmen op je interne signalen van honger, verzadiging en voldoening, zodat je eet wat je nodig hebt. 

Verder staat onvoorwaardelijke toestemming om te eten waar je zin in hebt centraal. Daarnaast stop je met het reageren op externe prikkels die je aanzetten tot (niet) eten & drinken, zoals wegen, het volgen van diëten, dagmenu’s en strikte regels met betrekking tot voeding, jezelf vergelijken met anderen of jezelf checken in bijvoorbeeld spiegels en etalages, en het volgen van ‘fitgirls’. Je leert beter voor je lichaam te zorgen en deze met respect te behandelen. Kortom, in het Intuïtief Eten-traject draait het om bewustwording en inzicht, veranderen van je mindset, vaker stilstaan (letterlijk en figuurlijk), zelfcompassie en het leren van nieuwe vaardigheden.

INHOUD GROEPSBIJEENKOMSTEN

In de groepsbijeenkomsten worden de basisprincipes van Intuïtief Eten toegelicht in een ontspannen en veilige setting, waarbij ook ruimte is voor het delen van ervaringen. Je zult er achterkomen dat er veel anderen zijn die op dezelfde manier worstelen met hun lichaam, gewicht en voeding. Die herkenning wordt vaak als erg prettig ervaren. Ook zullen we verschillende oefeningen doen, om je bewustwording te vergroten.

INDIVIDUELE CONSULTEN

In de individuele consulten zoomen we in op jouw persoonlijke situatie en bespreken we welke stappen jij kunt maken.

Stel je eens voor: geen zorgen meer om wat je allemaal wel of niet mag eten, feestjes en etentjes die opeens veel leuker worden, geen walging meer van je lijf, veel meer rust en energie om de dingen te doen die voor jou echt belangrijk zijn. Hoe klinkt dat?

Ik verheug me erop om je hierin te begeleiden, je een spiegel voor te houden en samen te werken aan een betere balans!

TERUG NAAR ALLE BERICHTEN

HOMEPAGE – PRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN