Vergoedingen en tarieven diëtist

HELDER EN TRANSPARANT

Consulten bij de diëtist worden (deels) vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Mogelijk geldt er een extra vergoeding uit de aanvullende verzekering of krijg je de consulten vergoed via de ketenzorg. Mocht je door het maximaal aantal uren die vergoed worden heen zijn, dan vind ik het belangrijk dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de tarieven. Je leest alle informatie over tarieven, verwijzingen en vergoedingen op deze pagina. Je bent in principe zonder verwijzing welkom op mijn spreekuur, maar in bepaalde gevallen is een verwijzing wel wenselijk of noodzakelijk (bij een huisbezoek is altijd een verwijzing nodig en bij bijv. kanker wil ik graag uitgebreid geïnformeerd zijn over o.a. de diagnose en behandeling). Laat het me gerust weten als je meer informatie nodig hebt.

Geldig per 1 januari 2023. Deze tarieven gelden voor niet-gecontracteerde zorg.

Tarieven

Behandeling per kwartier

1e Consult 60 min.
1e Consult 75 min.
1e Consult 90 min.

Vervolgconsult 30 min.
Vervolgconsult 45 min.
Vervolgconsult 60 min.

Telefonisch of e-mailconsult 15 min.
Telefonisch of e-mailconsult 30 min.
Telefonisch of e-mailconsult 45 min.

Individueel dieetvoorschrift 15 min.
Individueel dieetvoorschrift 30 min.
Individueel dieetvoorschrift 45 min.

Toeslag voor huisbezoek

Behandeling per kwartier

1e Consult 60 min.
1e Consult 75 min.
1e Consult 90 min.

Vervolgconsult 30 min.
Vervolgconsult 45 min.
Vervolgconsult 60 min.

Telefonisch of e-mailconsult 15 min.
Telefonisch of e-mailconsult 30 min.
Telefonisch of e-mailconsult 45 min.

Individueel dieetvoorschrift 15 min.
Individueel dieetvoorschrift 30 min.
Individueel dieetvoorschrift 45 min.

Toeslag voor huisbezoek

€ 20

€ 80,00
€ 100
€ 120

€ 40
€ 60
€ 80

€ 20
€ 40
€ 60

€ 20
€ 40
€ 60

€ 29,50

€ 20

€ 80
€ 100
€ 120

€ 40
€ 60
€ 80

€ 20
€ 40
€ 60

€ 20
€ 40
€ 60

€ 29,50

 Belangrijk om te weten

Dieetadvisering wordt voor 3 uur per kalenderjaar vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Bij sommige aanvullende verzekeringen geldt een extra vergoeding (vaak voor 2 of 4 uur extra). Check hiervoor je polisvoorwaarden. Vooral in het geval van huisbezoeken is een ruime vergoeding van dieetadvisering wenselijk.

Dieetadvisering kan ook uit de ketenzorg DM, CVRM of COPD vergoed worden.

Let op: omdat dieetadvisering in eerste instantie uit het basispakket vergoed wordt, wordt het verplicht eigen risico aangesproken (dit is niet het geval bij vergoeding vanuit de ketenzorg). Wanneer je het verplicht eigen risico nog niet (volledig) betaald hebt, zul je van de zorgverzekeraar een factuur ontvangen na afloop van het consult bij de diëtist.

Toelichting behandeltijd

Een consult bestaat uit twee componenten: 

1: Consult
De tijd dat de patiënt contact heeft gehad met de diëtist. 

2: Individueel dieetvoorschrift
De tijd die de diëtist nodig heeft voor onder meer de volgende werkzaamheden: 
- Analyse van voedingskundige, diëtistische, medische en verpleegkundige gegevens
- Opstellen dossier bij intake
- Dieetberekeningen  
- Opstellen persoonlijk dieetadvies of individueel dieetvoorschrift
- Aanvragen machtiging voor drink- en sondevoeding
De patiënt is hier doorgaans niet bij aanwezig. De totaal bestede tijd die de diëtist in rekening brengt, wordt altijd afgerond op kwartieren.

Niet nagekomen afspraken

Als de afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) wordt geannuleerd (telefonisch, voicemail, e-mail), zonder dat er sprake is van duidelijke overmacht, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Zie hiervoor de tarieven hierboven. Dit geldt alleen als er in de gereserveerde tijd geen andere cliënt behandeld kan worden.

Informatie

Over je aanmelding

Je bent zonder verwijzing welkom op mijn spreekuur, via directe toegankelijkheid diëtetiek (DTD). Tijdens het consult zullen we een screening DTD doen om te bepalen of je direct in behandeling genomen kan worden, of dat je eerst voor verder onderzoek naar de huisarts verwezen wordt. Check dan wel even of je verzekeraar DTD vergoed. Voor een huisbezoek is altijd een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Hier moet op vermeld staan dat dieetadvisering aan huis nodig is. Bij een schriftelijke verwijzing heeft een digitale verwijzing via ZorgDomein de voorkeur, aangezien er dan meteen medische gegevens zoals diagnoses, medicatie en relevante bloeduitslagen meegestuurd kunnen worden. Dit scheelt veel tijd, die we beter aan de dieetbehandeling kunnen besteden.

Verstuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yes! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief in je mailbox.

Contactgegevens

Maak een afspraak

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Vul het contactformulier in, bel of stuur een e-mail, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld
06 - 434 640 00 (ook bereikbaar op WhatsApp)
info@dietistenpraktijkrenske.nl
Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag, 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur

Bekijk mijn werkgebied

Bekijk de veelgestelde vragen

Bekijk mijn werkgebied

Contactformulier

Volg mij ook op social media:

Let op: Diëtistenpraktijk Renske richt zich op volwassenen en ouderen. Kinderen verwijs ik graag door naar een kinderdiëtist. Overige doelgroepen die ik graag doorverwijs naar een (gespecialiseerde) collega-diëtist zijn mensen met een allergie of intolerantie, mensen met het prikkelbare darmsyndroom die het FODMAP-beperkte dieet willen volgen of mensen die zich willen focussen op natuurvoeding, orthomoleculaire voeding of sportvoeding.

Deze mensen verwijs ik graag door: via deze link vind je een PDF met contactgegevens van gespecialiseerde collega-diëtisten uit de regio. 

Verstuur

Let op: als je gebruik maakt van het contactformulier stem je automatisch in met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Op vrije dagen en in vakanties wordt de email niet gelezen en volgt er niet automatisch een afwezigheidsmelding na het invullen van het contactformulier. Bij twijfel: bel of mail even.

Bedankt voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.