Businessweekend werkgroep Psychologie van Eetgedrag

Afgelopen weekend was het tijd voor het eerste businessweekend van de werkgroep Psychologie van Eetgedrag. Als je met 10 andere vrouwen die je niet of nauwelijks kent een weekend weg gaat, is het even afwachten hoe dit zal gaan. Maar het ging ontzettend goed! Wat bijzonder is het om te merken dat ik me geen moment ongemakkelijk heb gevoeld.

Terwijl in dit weekend niet alles zonder ongemak verliep. Ik was ontzettend moe en had migraineklachten op de eerste dag, waardoor ik om 17:00 al in bed lag. Na een flink lange nacht slapen ging het gelukkig weer top.

ACCEPTATIE

Echter, de volgende ochtend gingen de sluizen open toen we het hadden over de stand van zaken met betrekking tot onze praktijken. Ik gaf aan dat de balans de afgelopen maanden ver te zoeken is en dat ik het belangrijk vind om daar weer verandering in te brengen, voor mezelf en voor mijn gezin. En toen we yoga deden, merkte ik ook dat er allerlei emoties de revue passeerden, van frustratie tot verdriet, aangezien ik moeite heb met de oefeningen. Mijn lijf is niet zo flexibel en veel dingen kan ik niet en dat vind ik lastig. Maar ja, het enige wat me dan rest is acceptatie van wat is.

(lees verder onder de foto’s)

PSYCHOLOGIE VAN EETGEDRAG

Verder hebben we een ACT-matrix bekeken en gesproken over ons zenuwstelsel, motiverende gespreksvoering en Human Design. We hebben een moodboard gemaakt en ik heb voor het eerst haptonomie oefeningen gedaan met een groep. Het waren er maar een paar, maar het werd erg goed ontvangen. We hebben gelachen, gehuild, gekletst, lekker gegeten en gedronken en ik heb me ook regelmatig even terug getrokken op mijn eenpersoonskamer voor wat ‘ontprikkeling’ en rust (lezen, slapen). Superfijn dat daar ruimte voor was.

Diana, nogmaals heel erg bedankt voor de goede organisatie en dames: bedankt voor jullie gezelligheid en openheid. Het was een waardevol weekend om nooit te vergeten!

MET DANK AAN…

Diana van Dijken-Bonestroo, Judith Roelvink, Lieke Meijer, Evita Vianen, Ilona Roepen, Francisca Schipper-Laning, Heidi van Herk-Hermans, Tini den Adel Sprong, Gaby Van Der Voort, Sandra van der Kuilen en Anoek Meijer

TERUG NAAR ALLE BERICHTEN

HOMEPAGE – PRAKTIJK RENSKE

GERELATEERDE ARTIKELEN